PROVOSERT: – Vil Oppegård kommune ha Vinterbro, kan vi få hele Kolbotn sentrum av dem i gjengjeld, sier ordførerern i Ås, Ola Nordahl.
Nyheter
PROVOSERT: – Vil Oppegård kommune ha Vinterbro, kan vi få hele Kolbotn sentrum av dem i gjengjeld, sier ordførerern i Ås, Ola Nordahl. (Bilde: Ivar Ola Opheim)

– Veldig provoserende!

Ordfører Ola Nordal (Ap) i Ås kommune reagerer kraftig på vedtakene i Oppegård og Ski om grensejusteringene mot Ås.

– Vil Oppegård kommune ha Vinterbro, kan vi få hele Kolbotn sentrum av dem i gjengjeld, sier ordføreren i Ås, Ola Nordal.

PROVOSERT: – Vil Oppegård ha Vinterbro, kan vi få hele Kolbotn sentrum av dem i gjengjeld, sier ordførerern i Ås, Ola Nordal.
PROVOSERT: – Vil Oppegård ha Vinterbro, kan vi få hele Kolbotn sentrum av dem i gjengjeld, sier ordførerern i Ås, Ola Nordal. Foto: Ivar Ola Opheim

Han påpeker at vedtakene til kommunestyrene i Ski og Oppegård kommuner om justering av kommunegrensene mot Ås, omfatter store deler av Ås kommune, og 30 til 40 prosent av innbyggerne i Ås.

– Det er veldig provoserende og helt feil å kalle dette grensejustering. Dette er en ren kommunedeling når Ski og Oppegård vil ta en tredel av vårt område. En eventuell deling eller omfattende grensejustering vil få svært store samfunnsmessige og økonomiske konsekvenser for Ås kommune og innbyggerne våre, sier Nordal.

Føler seg ekskludert

Ordføreren i Ås reagerer kraftig på at verken Oppegård eller Ski har inkludert Ås i samtaler om dette.

– Det kom helt uten dialog med oss. Det er en dårlig prosedyre fra Oppegård og Ski i forhold til prosessen vi har hatt, sier Nordal.

Han viser til brevet Ås kommune har sendt Fylkesmannen som reaksjon på vedtakene fra de to nabokommunene.

– Det er veldig provoserende og helt feil å kalle dette grensejustering. Dette er en ren kommunedeling når Ski og Oppegård vil ta en tredel av vårt område.

Ola Nordal, Ås-ordfører

Vil ha Kolbotn i bytte

– Vi ønsker en ryddig og god prosess rundt dette. Vi kan godt diskutere grensejustering på Tandbergløkka og rundt hele Ski sentrum, men det er snakk om mindre justeringer av kommunegrensene, sier Nordal.

Han understreker at hele Vinterbro er et viktig næringsområde for Ås kommune og det er helt uaktuelt å se på de eventuelle grensejusteringene der.

– Vil Oppegård kommune få Vinterbro, kan vi få hele Kolbotn sentrum av dem i gjengjeld, sier Nordal.

Han venter spent på fylkesmannens anbefaling som kommer den 28. september, og påpeker at både Oppegård og Ski må følge prosedyrene i forhold til inndelingsloven.

Debatt Vann og avløp

Vann til besvær

"Vi ber ordfører Thomas Sjøvold om å opplyse innbyggerne om hvor mye det vil koste å oppgradere VA-nettet i Oppegård til det samme nivået som i Ski? Han kan gjøre det enkelt ved å omregne det til antall svømmehaller", skriver Gunnar Sveen fra Kolbotn på vegne av bevegelsen OppegårdsVenner. Les hele saken

Nyheter Algeoppblomstring i Gjersjøen

Skal sjekke om drikkevannet vårt er trygt

Endelig svar på om det er cyanobakterier i Gjersjøen og hvilken type cyanobakterier det er vil først foreligge i midten av uken. "Ved tydelig vannblomst eller påviste algetoksiner må det nedlegges forbud mot bruk av vannet som drikkevann, til matlaging og til bading", ifølge Folkehelseinstituttet. Les hele saken

Til toppen