UTELIV IGJEN: Dagny og Thor Hansen la sykkelturen fra Greverud til Gamle Tårnhuset fredag.

Nyheter Nå åpner lokale spisesteder dørene igjen

UTELIV IGJEN: Dagny og Thor Hansen la sykkelturen fra Greverud til Gamle Tårnhuset fredag. (Foto: Sigbjørn Vedeld)

– Vi er heldige som kan bevege oss ute, men det er med respekt og avstand

Dagny og Thor kombinerte sykkeltur med gjenåpning på Tårnhuset

Noen har forsøkt med takeaway, men spisesteder har også holdt helt lukket siden landet nærmest ble stengt ned i midten av mars. Fredag var det flere som så smått åpnet dørene, og det fortsetter i helgen. 

Dagny og Thor Hansen var to av mange som koste seg i vårsola med god mat og drikke fredag ettermiddag. Ekteparet hadde tatt syklene fatt hjemmefra Greverud og satt kursen mot Gamle Tårnhuset på Kolbotn.

UTESERVERING: Tårnhuset-medeier Vebjørn Aarflot sto selv i kassa da uteserveringen åpnet fredag.

– Vi har syklet og gått mye omkring overalt de siste ukene. Vi er heldige som kan bevege oss ute, men det er med respekt og avstand. I dag gikk det rykter om at Tårnhuset skulle åpne. Da måtte vi hit, sier Thor.

Tålmodighet på prøve

Fredag var de to av mange gjester som kom til uteserveringen da Tårnhuset gjenåpnet etter flere uker med stengt virksomhet. Restauranten hadde åpnet uteservering med begrenset meny fra boden utenfor restauranten.

– Det er deilig å være ute og nyte sola med uteservering. De siste ukene har satt tålmodigheten på prøve, sier ekteparet.

– Vi tester ut hvordan dette går nå i helgen, så tar vi dette stegvis. Vi er veldig opptatt av å følge reglene, og har målt opp nøyaktig for at det skal være korrekt avstand mellom bordene, forteller Vebjørn Aarflot.

Mer catering

Sammen med medeier Helene Jahren drev han uteserveringen fredag, mens kjøkkensjef Torstein Sørum Sogn jobbet inne på kjøkkenet.

PS! Saken fortsetter under bildet!

DESINFISERING: Medeier Helene Jahren desinfiserte bordkort mens kjøkkensjef Torstein Sørum Sogn fulgte med.


Vebjørn Aarflot sier det har vært merkelige tider de siste ukene.

– Det har blitt mange og lange gåturer. Heldigvis har det vært mye pent vær, og det har hjulpet på. Nå er vi veldig glade for å være så smått i gang igjen. Vi håper på å gjøre enda mer catering, og vi utvikler nye planer for 17. mai-feiringen, sier Aarflot.

Rakk du ikke åpningen av Gamle Tårnhuset fredag, holder uteserveringen åpent også i dag lørdag fra klokken 13 til 17.

Disse holder også åpent lørdag

Flere restauranter i Kolbotn sentrum har meldt på sosiale medier at de gjenåpner i helgen. Kullebunden spiseri holdt også åpent fredag, og gjør det samme i dag lørdag fra klokken 16 til 20, kan vi lese på Facebook-sidene deres.

Lørdag gjenåpner også O’Learys fra klokken 14 til 21, men med kapasitet til kun 50 personer i lokalet, og maks fire personer per bord.  

Planlegger du helgen til Svartskog, holder Svartskog kolonial åpent fra kl 12-17 både lørdag og søndag, kun med sitteplasser ute.

 

 

GOD AVSTAND: Det var godt besøk på uteserveringen da Oppegård Avis var innom fredag. Gjestene satt med korrekt avstand fra hverandre.

Nyheter Observasjoner av ulv

Fikk flere meldinger om ulv

Det har vært flere observasjoner av ulv i nærområdet. – Det dreier seg mest sansynlig om streifulver, og det er helt vanlig at de dukker opp i områder utenfor ulvereviret i Østmarka på denne tiden av året, sier fagansvarlig for ulveovervåkingen ved Statens naturoppsyn, Jan Huseklepp Wilberg. Les hele saken

Til toppen