– Vi håper på et snarlig møte

Linda Nilsen Methi i Stopp Støyen bad statsråd Sylvi Listhaug rydde plass i kalenderen sin.

Stopp Støyen, som har engasjert seg rundt etableringen av Politiets Nye Beredskapssenter (PNB) på Taraldrud, var også på markeringen av byggestart på Taraldrud i formiddag. 

Der stilte hun direkte spørsmål til statsråd Sylvi Listhaug, med et sterkt ønske om å få til et møte med grupperingen.

PS! Saken fortsetter under bildet. Se video øverst i saken!

STILTE SPØRSMÅL: Linda Nilsen Methi i Stopp Støyen stilte direkte spørsmål til statsråd Sylvi Listhaug om møte. Foto: Anders Nordheim Dahl

Fremmet naboenes sak

Nilsen Methi påpekte at det finnes et stortingsvedtak på at naboer og lokalmiljø skal involveres i den videre utvikingen av senteret for å sikre tilstrekkelig støyedempende tiltak. Hun stilte deretter spørsmål til Listhaug om hvordan statsråden har tenkt å sikre at lokalmiljøet blir involvert

– Vi kommer til å forholde oss til kommunene her ute, som også er representant for lokalbefolkningen., svarte Listhaug. 

Les også: Listhaug: – Norge trenger dette beredskapssenteret

– Vi er opptatt av og har gjort mye for at lokalmiljøet skal skånes på en best mulig måte, og det er viktig for oss at dette følges opp videre. I tillegg er det slik at dette senteret måtte ligge et sted, og dette stedet er egnet. Det handler om hele landet vårt., og derfor har det vært viktig å få det på plass, men vi altså jobbe med kommunen her og har lagt inn mange grep i prosjektet for støydemping for lokalbefolkningen, sa Listhaug.

PS! Saken fortsetter under bildet. Se video øverst i saken!

SVARTE: Statsrråd Sylvi Listhaug svarte på spørsmål fra Stopp Støyen. Foto: Anders Nordheim Dahl

Ønsker møte

Nilsen Methi fortalte videre at Stoppp Støyen lenge har forsøkt å få til et møte med Listhaug rundt etableringen av beredskapssenteret.

– Vi er ikke beroliget i forhold til nivået av støydempende tiltak, og ønsker å treffe deg og håper du tar henvendelsen vår for 41 dager siden under vurdering så vi kan ta et møte for å få diskutert saken, sa Methi.

Listhaug svarte med at kalenderen er velfylt.

Les også: Listhaug: – Norge trenger dette beredskapssenteret

– Nå har jeg fått veldig mange henvendelser fra folk som ønsker å treffe meg etter at jeg tiltrådte i ny jobb, og jeg må hele tiden prioritere, men henvendelsen deres vil vi se nærmere på, sa Listhaug. 

PS! Se video i videovindu øverst i saken!

Til toppen