ENGASJERTE I MILJØET: Denne frivillighet-gjengen sto ansvarlig for ryddeaksjonen i vår, nå vil de ha med flere til å plukke søppel 24. september.
Nyheter
ENGASJERTE I MILJØET: Denne frivillighet-gjengen sto ansvarlig for ryddeaksjonen i vår, nå vil de ha med flere til å plukke søppel 24. september. (Bilde: Veronica Grude Docker)

– Vi rydder igjen

Nå skal det ryddes i kommunen igjen. De frivillige arrangørene håper på stort oppmøte, søndag 24. september. Da blir det først rydding, så blir det fest!

De samme frivillige ildsjelene fra vårens ryddeaksjon trår til igjen, for å gjøre det rent og pent før snøen faller. Med Natur og ungdom, Miljøagentene og Framtiden i våre hender i spissen, i samarbeid med kommunen, blir det plukking av søppel langs Kolbotnvannet og Gjersjøvannet.

I tillegg lager de fest for alle som blir med å rydde, på Skogsland etter endt dyst. Søndag 24. september er det bare å møte opp på Skogsland for å gi en hjelpende hånd, oppfordrer ildsjelene.

– Lett å gjøre noe med

– Forsøpling er bare ett av mange miljøproblemer, men dette er noe vi lett kan gjøre noe med - sammen! Bli med på søppelryddeaksjon, det er ikke greit når havet fylles med søppel og hvaler dør av plastforurensing, sier Ingrid Nissen i Miljøagentene.

Arrangørene ønsker seg sol, men håper på mange fremmøtte uansett værforhold. De oppfordrer folk til å kle seg i passende klær og sko.

Les også: Beholder Follo Ren og oppgraderer trolig gjenvinningsstasjonen

– Vi ordner med plukkeutstyr, søppelsekker og henting av avfallet, sier Nissen.

BER OM HJELP: Ingrid Nissen i Miljøagentene håper mange stiller opp for å gjøre Oppegård rent og pent..
BER OM HJELP: Ingrid Nissen i Miljøagentene håper mange stiller opp for å gjøre Oppegård rent og pent.. Foto: Veronica Grude Docker

For å gjøre stas på de frivillige som stiller opp, blir det også en fest etter søppelplukkingen, forteller arrangørene fornøyd.

– Etter et par timer samles vi tilbake på Skogsland, der det blir gratis suppe og brødmat fra Anne på Landet og Gården på Svartskog, boller og frukt, og morsomme aktiviteter og underholdning, sier Nissen.

Les også: Inviterer til skiløypedugnad igjen

Her kan festdeltakerne nyte toner fra Edvard Sandbakken på piano og Johan Os Stave og Hann-Ruth Eikill på gitar og vokal.

Litt hver dag

Arrangørene oppfordrer også de som ikke stiller på ryddeaksjonen til å rydde litt utenom slike arrangementer.

– Aksjonen er bra, men det er hverdagsplukkingen som er viktigst. At folk kan ta med seg en plastpose ut og plukke litt, være bevisst på sitt nærmiljø, det er viktig, sier Khanh Thanh Nguyen, lokallagsleder i Fremtiden i våre hender.

Oppmøte for aksjonen er på Skogland i Solbråtaneien 18. Her vil ruter og utstyr fordeles til de fremmøtte, opplyser arrangørene.

ENGASJERTE I MILJØET: Denne frivillighet-gjengen sto ansvarlig for ryddeaksjonen i vår, nå vil de ha med flere til å plukke søppel 24. september..
ENGASJERTE I MILJØET: Denne frivillighet-gjengen sto ansvarlig for ryddeaksjonen i vår, nå vil de ha med flere til å plukke søppel 24. september.. Foto: Veronica Grude Docker

 

Til toppen