FORESLÅTT ENDRET: Dalsveien på Kolbotn er en av de 15 veiene som er foreslått skal få nytt navn i Nordre Follo kommune.
Nyheter
FORESLÅTT ENDRET: Dalsveien på Kolbotn er en av de 15 veiene som er foreslått skal få nytt navn i Nordre Follo kommune.

Vil endre 15 veinavn i Oppegård

Her kan du sjekke om din gate står på listen.

1. januar 2020 slås Oppegård og Ski sammen til Nordre Follo kommune. Oppegård Avis har tidligere skrevet at flere veier har samme navn i de to kommunene. 

Tirsdag denne uken fikk innbyggere brev fra Oppegård kommune, hvor det opplyses at navnet på deres gate er foreslått endret. 

Disse kan bli endret

I Oppegård gjelder dette følgende15 veier: 

Stasjonsveien

Skolebakken

Åsenveien

Tømmerveien

Tårnveien

Skogveien

Rugdeveien

Parkveien

Ospelia

Orreveien

Kirkeveien

Einerveien

Dalsveien

Dalskleiva

Balders vei

Saken fortsetter under bildet

PÅ LISTEN: Balders vei, som går fra Nordbråtenveien til Fjellveien på Rikeåsen, er en av veiene som kan forsvinne i Nordre Follo.

Etter det Oppegård Avis forstår skal det være forskjellige grunner for at disse veiene er valgt ut. Dalsveien i Oppegård har både flere bedrifter og flere boliger. Likevel er det foreslått at Dalsveien i Oppegård forsvinner, og består i Ski. Årsaken er at Dalsveien i Ski har åtte veier rundt  som inneholder navnet Dal. Der er også tre gårdsbruk i området, som inneholder navnet Dal, står det i brevet som er sendt innbyggere i Dalsveien. 

Les også: Fløisbånn? Fløysbonn?? Fløisbonn???

Besluttes i fellesnemnda

Skogveien i Oppegård er foreslått å endre navn ettersom det i samme vei i Ski er 70 flere boliger, opplyser Oppegård kommune i brevet som er sendt ut til innbyggerne i gaten. 

I Ski er det foreslått at 17 veier skal endre navn. 

Inntil det nye kommunestyret for Nordre Follo er på plass neste høst, er det fellesnemnda som tar beslutninger om den nye kommunen. Denne nemnda består av politikere fra Oppegård og Ski. 

Saken om hvilke veier som skal endre navn skal opp for fellesnemnda 18. desember. Innbyggerne i de berørte veiene vil deretter få nytt brev om beslutningen. 

Nyheter VA-anlegg på Svartskog

Ny budsjettsprekk: Fra 47 til 120 millioner kroner på fem år

Det kommunale vann- og avløpsanlegget, som bygges nå fra Hvervenbukta i Oslo og til og med Bålerud, er beregnet til å koste betydelig mer enn for fem år siden. Sjekk hvem som skal betale for investerings- og merkostnaden for dette prosjektet. Les hele saken

Debatt Kommunevåpen: Havreakset vs. salamanderen

Salamanderen som Nordre Follos kommunevåpen?

"Det ville vært som et lite julemirakel om Salamanderen – folkets favoritt – gjenoppstod fra de døde og likevel ble Nordre Follos kommunevåpen", skriver kommunestyrerepresentant for MDG i Nordre Follo, Jens Nordahl, i sitt debattinnlegg. Les hele saken

Nyheter Kommunesammenslåing om 22 dager

Beholder kun Vei og park på Sofiemyr – midlertidig

De kommunaltekniske virksomhetene i Oppegård og Ski er på flyttefot. Ansatte i Vei og park skal fortsatt være på Sofiemyr frem til miljøstasjonen utvides om ett år, mens 22 ansatte fra Vann og avløp må flytte til Ski. Les hele saken

Til toppen