VIL VIDERE: Andreas Gravermoen vil selge Kaffebar’n i Kolbotn sentrum videre til nye drivere.
Nyheter
VIL VIDERE: Andreas Gravermoen vil selge Kaffebar’n i Kolbotn sentrum videre til nye drivere. (Sigbjørn Vedeld)

Vil gi fra seg Kaffebar'n

– Min tid som kafédriver er over etter sommeren. Nå håper Andreas Gravermoen at andre vil overta Kaffebar'n.

I fjor høst ble kafeen i Kantor Terrasse gjenstand for flere omtaler etter at daværende driver meldte oppbud og gikk konkurs.

Seksjonseier Andreas Gravermoen gikk inn og overtok driften, og de ansatte fikk jobbe videre på kaféen, som tidligere holdt til i det gamle bankbygget på andre siden av toglinja.

– Nye eiere må se viktigheten en slik kafé har som lokal møteplass.

Andreas Gravermoen

– Det har vært utrolig gøy å få kaffebar’n opp på beina igjen fra vi flyttet for et år siden, og med det er min jobb gjort. Målet mitt var å gjenreise Kaffebar’n så den kunne glede store og små i mange år fremover, sier Andreas Gravermoen.

Står stødig

Seksjonseieren ville ikke gitt fra seg kafékonseptet dersom det var usikkerhet rundt den økonomiske situasjonen til kafeen.

– Nå som kafédriften har stødige bein å stå på, åpner det seg muligheter for meg å ta fatt på nye prosjekter.

Da han tok over i fjor høst, investerte Gravermoen store ressurser i å lage en nærmest ny uteplass. På sommertid kan ene veggen på kafeen åpnes nesten hele veien. På vinteren er det varmelamper og en stor parasoll som skaper uterommet til Kaffebar›n.

– Da jeg overtok Kaffebar’n var det med mange planer for den videre driften. Noen av disse har kommet ut i livet, mens andre har måttet vente. Siden i fjor høst har uteplassen fungert som en vinterhage med varmelamper og tepper, og hyllene bugner av spennende kaffe og te.

Potensiale

Andreas Gravermoen forteller at kafeen i dag har omtrent 40 forskjellige te-varianter, og 20 ulike kaffer.

– Jeg er sikker på at nye eiere vil oppleve at kafeen fortsatt har stort potensiale. Kolbotn sentrum står foran en rivende utvikling. Jeg håper mange vil fortsette å sette pris nærkafeen.

– Hvem håper du skal overta kafeen?

– Nye eiere må se viktigheten en slik kafé har som lokal møteplass. Jeg håper flere vil ta kontakt. Det hadde selvsagt vært veldig gøy om noen fra nærområdet med et spesielt forhold til Kaffebar’n vil ta over, sier Andreas Gravermoen.

Nyheter Politiets nasjonale beredskapssenter

Mangler penger til døgnbemanning

Til tross for at det nye beredskapssenteret er bygget innenfor gitte tids- og kostnadsrammer, vil det ikke klare å levere på innholdet som er nødvendig for å sikre den lovede terrorberedskapen 24 timer i døgnet. Les hele saken

Nyheter Tvillingbyene Ski og Kolbotn

– Nordre Follo skal være like bra enten du bor i nord eller syd, øst eller vest

For en uke siden skrev Anne Elisabeth Henriksen (66) fra Kolbotn et innlegg om gjengrodd Kolbotn torg og velstelt Ski torg, og ba ordføreren og varaordføreren om å svare på innlegget. Her kan du lese svaret. Les hele saken

Til toppen