JUBEL: Jentene fra Kolbotn Diamonds i 07-klassen slapp jubelen løs etter kampslutt.
Nyheter
JUBEL: Jentene fra Kolbotn Diamonds i 07-klassen slapp jubelen løs etter kampslutt. (Alle foto: Eskil Bjørshol.)

Vill jubel etter snuoperasjon

Høyt press, godt spill, flotte scoringer og en super-keeper gjorde at Kolbotn Diamonds rød snudde 0-1 til 2-1 mot KFUM i Norway Cup.

– Dette er to jevngode lag, så jeg spår en thriller, sa trener Christine Bøe Jensen før kampstart.

Den tidligere KIL-spilleren og OL-vinner fra Sydney skulle få rett i det.

Flotte angrep

07-laget fra Kolbotn gikk ut i en 2-3-1 formasjon med mål om å stresse KFUM med sitt høye press. Og KIL tok overtaket fra start og presset KFUMs keeper til å gjøre flere gode redninger. Gang på gang rullet Kolbotn opp flotte angrep med gjennomtenkte pasninger langs bakken. Allerede etter to minutter løsnet gode Iselin Klepp Kraiem et knallhardt skudd med venstreslegga som smalt i tverrliggeren. Så nære!

NB: Saken fortsetter under bildet.

NÆRE PÅ: Kolbotn Diamonds hadde flere gode muligheter underveis. Her er det Synne Bondevik Lager som er nære.

Enveiskjøring

Og det skulle bli flere nesten-mål i løpet av omgangen. Diamantene fra Kolbotn var farlig frempå ved flere anledninger og både nevnte Iselin, den eminente midtbanespilleren Synne Bondevik Lager og superspissen Amanda Moesgaard var nær scoring. I den andre enden av banen hadde KIL-forvaret en ganske rolig dag på «jobben». Det var egentlig enveiskjøring. Men så:

Etter rundt 10 minutter fikk KFUMs spiller nr. 2 ballen. Hun gled forbi et par-KIL-spillere og satte inn 0-1, utagbart for keeper Julie Westen. KIL ga seg derimot ikke og fortsatte å presse, men det stod 0-1 til pause.

Endelig mål

GOD PRAT: I pausen fikk jentene beskjed om å bare fortsette som før.

– Bare fortsett jenter. Dette tar vi i andreomgang, var beskjeden fra trenerne.

Og andre omgang startet som den første. Kolbotn gikk ut med et massivt trykk og produserte flere sjanser. Etter fire minutter kom endelig belønningen. Midtbanemotor Synne spilte en flott pasning ut til høyre, hvor Liliana Taugbøl Malloul ventet. Hun dro av en spiller og la et nydelig innlegg til Amanda Moesgaard, som knallet inn utligningen.

Messi-scoring

KIL-jentene var imidlertid sultne på mer og rett etterpå smalt det i treverket igjen, også denne gangen fra venstrebeinet til Iselin. For et skudd!

Minuttet senere var hun på farten igjen. Hun dro først av én spiller, før hun avanserte fremover. Hun løftet blikket for å se etter gode løp, men valgte å drible en ny «Kåffa-spiller». Fra 10 meter knallet hun til med venstrebeinet og ballen suste forbi en sjanseløs keeper (se bildet under). Snuoperasjonen var et faktum.

NB: Saken fortsetter under bildet.

MÅL: Her banker Kolbotns Iselin Klepp Kraiem inn vinnermålet mot KFUM.

Jubelscener

Etter 2-1 scoringen fulgte noen nervepirrende minutter. Kolbotn var fortsatt best, men KFUM var skumle på kontringer. Rett før slutt fikk de også en gigantsjanse til å utligne. Igjen var det deres spiller nummer to som snek seg forbi KILs gode forsvar og var alene med keeper Julie Westen. Med en fantastisk utrusning gjorde hun seg stor og parerte det harde skuddet. En glimrende redning!

NB: Saken fortsetter under bildet.

STOPP!: STOPP!: Keeper Julie Westen stod som en vegg og hadde en fantastisk redning rett før slutt.


Rett etterpå blåste den gode dommere for siste gang og den elleville jubelen kunne slippes løs.

– Vi ble litt rørt på sidelinja, så utrolig stolte. Dere spilte så bra og jobbet så hardt jenter, og dere ga aldri opp. Herlig innsats, sa trener Bøe Jensen.

Fotball, ikke gutter

Jentene selv var naturlig nok veldig fornøyd etter kampen.

– Det var veldig deilig, sa jentene i kor.

Og feberredningen på slutten forklarte keeper Julie Westen slik:

– Jeg har trent veldig mye med pappa. Jeg tenkte egentlig ikke så mye, bare at jeg skulle komme meg ut og få ballen bort.

Og det gjorde hun til gangs. I tillegg til den gode keeperen må vi også nevne forsvarsspillerne Vilma Flote, Thelma Utgård Jensen og Liliana Taugbøl Malloul som ryddet unna mye. Det var rett og slett en lagseier hvor alle var viktige.

Timene mellom kampene bruker de til å slappe av og nyte.

– Da drar vi på tivoli og spiser hamburger. Og så er vi av og til hjemme. Gutter ser vi ikke på. Vi satser mere på fotball enn gutter, avslutter de blide jentene.

NB: Saken fortsetter under bildet.

SUPERGJENG: Denne gjengen var en av slettas blideste på tirsdag.

Kampfakta:

Kolbotn Diamonds Rød – KFUM 2-1 (0-1)

Ekeberg bane 13

Tilskuere: ca 100

Dommer: Saravin Sadasaralingam, Brattvåg IL

Gult kort: Ingen

Mål: 0-1 (10) KFUM, 1-1 (19) Amanda Moesgaard, 1-2 (22) Iselin Klepp Kraiem

Kolbotns lag:

Julie Westen, Iselin Klepp Kraiem, Liliana Taugbøl Malloul, Vilma Flote, Synne Bondevik Lager, Terese Eldøy Vemer, Amanda Moesgaard, Thelma Utgård Jensen, Maja Syversen Bergseng, Malin Beck

Trenere: Christine Bøe Jensen og Madjid Malloul

Nyheter Storebukta-prosjektet

– Kjører anleggsvannet fra Storebukta til Vestby

Etter krav fra Fylkesmannen ble det langvarige utslippet fra Storebukta-prosjektet til Kolbotnvannet stoppet onsdag forrige uke. Utbyggeren kjører nå anleggsvannet fra Storebukta til en lanbrukseiendom i Vestby hvor vannet oppbevares i en tett tank. Les hele saken

Nyheter Prisøkning fra 27. januar

Ruter øker billettprisene

Førstkommende søndag kommer den årlige prisendringen fra Ruter som innebærer en prisøkning på de fleste billettyper. Samtidig endres aldersgrensene for barn og ungdom slik at barn under seks år reiser gratis og ungdom betaler barnebillett frem til fylte 18 år. Les hele saken

Til toppen