VILLE TILSTANDER PÅ HOLMLIA: To unge menn ble i fjor pågrepet og siktet for drapsforsøk etter at en 21 år gammel mann ble kritisk skadd i en skyteepisode på Holmlia i Oslo natt til lørdag.
Nyheter
VILLE TILSTANDER PÅ HOLMLIA: To unge menn ble i fjor pågrepet og siktet for drapsforsøk etter at en 21 år gammel mann ble kritisk skadd i en skyteepisode på Holmlia i Oslo natt til lørdag. (Foto: TIPSER.NO / Daniel D.Laabak / NTB scanpix)

Young Bloods rekrutterer løpegutter fra Oppegård

Politiet mener den svært voldelige gjengen Young Bloods, som har sitt utspring fra Holmlia, forsøker å ekspandere sitt territorium til blant annet Oppegård.

Den svært voldelige gjengen Young Bloods ekspanderer til Oppegård, ifølge VG som har fått tilgang til politiets hemmelige etterretningsrapporter fra 2016.

Politiet mener Young Bloods, som har sitt utspring fra Holmlia og utgjør den største gjengkriminelle trusselen i Oslo, forsøker å "ekspandere sitt territorium til utvalgte deler av Oslo sentrum samt andre deler av Oslo sør", siterer VG fra rapportene.

Les også: – Mine 23 år i en rusboble

Flere rekrutteringsbaser

Ungdomsgjenger fra Holmlia, Mortensrud, Lambertseter, Bogerud og Manglerud blir pekt på som rekrutteringsbaser i rapportene, skriver VG.

Politiet mener gjengen også har innflytelse i Oppegård kommune. VG skriver følgende utdrag fra de hemmelige etterretningsrapportene:

«Bekymringene fra Øst pd (politidistrikt, red.anm.) vedrørende økt gjenginnflytelse på ungdommer i Oppegård bør etter Etterretningsavsnittets oppfatning tas på alvor.»

"I forbindelse med politietterforskninger og straffesaker er det avdekket at flere unge fra disse områdene har figurert som løpegutter til Young Bloods".

 

SPRER SEG TIL OPPEGÅRD: Politiet mener den kriminelle gjengen Young Bloods utøver innflytelse og rekrutterer løpegutter fra flere områder av Oslo og Oppegård. Grafikk: Christin Nordahl

 

Løpeguttene får drittjobbene. I tillegg til å selge og oppbevare narkotika, mener politiet mindreårige blir brukt til å utøve trusler og vold på vegne av aktører i Young Bloods, skriver VG fra rapportene de har fått tilgang til.

Oppegård Avis følger opp saken.

Tips oss gjerne på telefon 415 08 000 eller send oss en e-post til tips@oavis/ yana@oavis.no

Nyheter Storebukta-prosjektet

– Kjører anleggsvannet fra Storebukta til Vestby

Etter krav fra Fylkesmannen ble det langvarige utslippet fra Storebukta-prosjektet til Kolbotnvannet stoppet onsdag forrige uke. Utbyggeren kjører nå anleggsvannet fra Storebukta til en lanbrukseiendom i Vestby hvor vannet oppbevares i en tett tank. Les hele saken

Nyheter Prisøkning fra 27. januar

Ruter øker billettprisene

Førstkommende søndag kommer den årlige prisendringen fra Ruter som innebærer en prisøkning på de fleste billettyper. Samtidig endres aldersgrensene for barn og ungdom slik at barn under seks år reiser gratis og ungdom betaler barnebillett frem til fylte 18 år. Les hele saken

Til toppen