OMPAMORO: Nok en gang inviterer Oppegård Janitsjar til Oktoberfest!
Kultur
OMPAMORO: Nok en gang inviterer Oppegård Janitsjar til Oktoberfest! (Bilde: Anders Nordheim Dahl)

Oktoberfest er best!

Alt om helgens ompafest i Kolben og gratis, tysk miniordliste for kvelden!

Endelig er det klart for Oktoberfest igjen! For fjerde gang arrangerer Oppegård Janitsjar ekte ompafest i Kolben, og festen starter lørdag den 15. oktober klokken 18.00 for deg som har billett med mat, og klokken 21.00 for deg som ikke har billett med mat.

– GARANTERT MORO: Magne Braaten i Oppegård Janitsjar (foran) lover god stemning når Oppegård Janitsjar inviterer til Oktoberfest for fjerde gang!
– GARANTERT MORO: Magne Braaten i Oppegård Janitsjar (foran) lover god stemning når Oppegård Janitsjar inviterer til Oktoberfest for fjerde gang! Foto: Anders Nordheim Dahl

– Festprogrammet blir tradisjonelt og ganske likt fjoråret, men vi har gjort noen justeringer etter tilbakemeldinger fra folk. Vi får mange gode tilbakemeldinger fra folk hvert år, så det har åpenbart vært en mangel i kulturlivet med en skikkelig Oktoberfest, sier Magne Braaten Stig Ekelund i Oppegård Janitsjar.

Ompamusikk

Stemningen skal besørges av tyskinspirerte slagere med høy festfaktor.

– Det blir ølmusikk, ompamusikk og låter folk kjenner igjen som gjør folk glade og feststemte. Man skal få lyst til å synge med og danse underveis. Vi har funnet frem et riktig repertoar, og i tillegg til Ompaorkesteret vil Karjolens gamle DJs Vidar og Lars sørge for god stemning også mellom opptredenene våre, sier de to.

Musikk til vorspielet!

Alle gode fester har som regel et vorspiel. Dersom har vi funne frem en spotify-spilleliste du kan bruke på vorscpielet med ekte Oktoberfest-musikk!

PS! Artikkelen fortsetter under spillelisten!

Praktisk info

Når dørene åpner lørdag den 15. oktober vil det garantert bli både trøkk og kø, for billettsalget har gått som varme hvetekringler den siste tiden.

Dørene åpner klokken 18.00 for deg som har matbillett, og det serveres tyskinspirert mat fra Tårnhuset. Inntil 300 gjester vil spise og kose seg, før det blir åpent hus for alle som bare skal være med på festen, åpner dørene klokken 21.00, og det holdes åpent til og med klokken 01.00.

Det er ikke påkrevd med kostyme, men dersom du har lyst til å kle deg i tyskinspirerte klær, bidrar det bare ytterligere til stemningen. 

– Selve maten serveres klokken 19.00, men det er fint om folk som har matbillett kommer presis klokken 18.00. Ellers utover det håper vi folk tar turen, blir med på moroa og den gode stemningen, så skal Oppegård Janitsjar sørge for den musikalske rammen, avslutter Braaten.

Gratis: Tysk ordliste

Skal du på OKtoberfest, kan det være kjekt å kunne noen tyske fraser. Derfor gir Oppegård Avis deg litt hjelp på veien!

Vi har satt sammen noen relevante tyske setninger du kan øve på, slik at du enkelt kan navigere deg rundt på ekte Oktoberfest-vis på språket fra Oktoberfest-hjemlandet. Klikk på bildet under for å både se og laste ned ordlisten! Lagre den gjerne på mobilen din slik at du kan bruke den på festen på lørdag!

GRATIS MINIORDLISTE: Klikk på bildet for større og høyoppløselig versjon av vår tyske miniordliste for Oktoberfest!
GRATIS MINIORDLISTE: Klikk på bildet for større og høyoppløselig versjon av vår tyske miniordliste for Oktoberfest! Foto: Oppegård Avis
Til toppen