Klart for Oktoberfest!

Oppegård Janitsjar er i full gang med øvelsene. Bli med og ta en sniktitt!

Finn frem hatt og lederhosen, og begynn å øve deg på tyske fraser!

For fjerde år på rad er det klart for Oktoberfest i Kolben, og øvelsene er for lengst i gang hos Ompakorkesteret.

Gleder seg

For tiden øver Oppegård Janitsjar på Flåtestad skole. Musikken skal finpusses ned til minste detalj for å gi folket nok en ompafest i kommunens kulturstorstue.

- All planlegging er gjort og det som gjenstår er å få trimmet musikken slik at den sitter som den skal, sier Magne Braaten i Oppegård Janitasjar.

ØVER KNALLHARDT: Dette er Ompaorkesteret, som skal lage liv under Oktoberfesten.
ØVER KNALLHARDT: Dette er Ompaorkesteret, som skal lage liv under Oktoberfesten. Foto: Anders Nordheim Dahl

Dette skjer

Oktoberfesten arrangeres i år den 15. oktober fra klokken 18.00-01.00 i Kolben. 

Det blir langbord og girlander, dans, sang, servering av både mat og drikke, og ikke minst herlig og riktig ompa-musikk fra Ompaorkesteret i Oppegård Janitsjar. I tillegg spiller Oktoberfestens egne DJs opp mellom slagene til orkesteret. 

Det er to typer billetter, både med og uten mat, og de ligger allerede nå ute for salg på kolben.no. Billettene med mat koster 410 kroner, mens de uten mat koster 135 kroner.

Dermed er det bare å sette av datoen. Du får flere detaljer om festen i papirutgaven av Oppegård Avis den 8. september. I mellomtiden kan du nyte forsmaken i videovinduet øverst i saken!

Fakta om Oktoberfest

  • Oktoberfest, lokalt også kalt Wiesn, er en stor ølfestival som holdes over 16 dager sist i september og først i oktober hvert år i den tyske byen München i Bayern. Den regnes for å være verdens største folkefest.
  • Ludvig I av Bayern, hans bryllup ble opphav til tradisjonen med oktoberfest
  • Den ble arrangert første gang 12. oktober 1810 til ære for ekteskapet mellom Bayerns kronprins Ludwig og prinsesse Therese, da Bayerns kongelige innbød Münchens borgere til hesteløp, øl og andre fornøyelser, og ble raskt gjort til en årlig foreteelse. I dag er den verdens største folkefest.
  • Festivalen pågår i 16 dager før den første søndagen i oktober på et område som heter Theresienwiese, oppkalt etter prinsesse Therese. I anledningen festen brygges et eget Oktoberfestøl. Det serveres i en type énliterskanner som kalles Maß, og er alkoholsterkt og smakrikt. Det får bare produseres av lokale bryggerier. Ølserveringen skjer i store telt som rommer 3-10.000 mennesker og tar inntil to måneder å reise.
  • I de senere år har Oktoberfesten spredt seg til andre deler av verden, spesielt til byer i USA og Canada med stor tysk befolkning. 
  • Her i Oppegård arrangeres Oktoberfest av Oppegård Janitsjar
  • Kilde: Wikipedia

Nyheter Kolbotn stasjon

Pakkhuset som sykkelhotell

Bane NOR Eiendom foreslår midlertidig bruk av pakkhuset på Kolbotn stasjon som et sykkelhotell med plass til bare 20 til 30 sykler. Når Kolbotn stasjon skal bygges om, ønsker de å rive det bevaringsverdige pakkhuset. Les hele saken

Til toppen