Klart for Oktoberfest!

Oppegård Janitsjar er i full gang med øvelsene. Bli med og ta en sniktitt!

Finn frem hatt og lederhosen, og begynn å øve deg på tyske fraser!

For fjerde år på rad er det klart for Oktoberfest i Kolben, og øvelsene er for lengst i gang hos Ompakorkesteret.

Gleder seg

For tiden øver Oppegård Janitsjar på Flåtestad skole. Musikken skal finpusses ned til minste detalj for å gi folket nok en ompafest i kommunens kulturstorstue.

- All planlegging er gjort og det som gjenstår er å få trimmet musikken slik at den sitter som den skal, sier Magne Braaten i Oppegård Janitasjar.

ØVER KNALLHARDT: Dette er Ompaorkesteret, som skal lage liv under Oktoberfesten.
ØVER KNALLHARDT: Dette er Ompaorkesteret, som skal lage liv under Oktoberfesten. Foto: Anders Nordheim Dahl

Dette skjer

Oktoberfesten arrangeres i år den 15. oktober fra klokken 18.00-01.00 i Kolben. 

Det blir langbord og girlander, dans, sang, servering av både mat og drikke, og ikke minst herlig og riktig ompa-musikk fra Ompaorkesteret i Oppegård Janitsjar. I tillegg spiller Oktoberfestens egne DJs opp mellom slagene til orkesteret. 

Det er to typer billetter, både med og uten mat, og de ligger allerede nå ute for salg på kolben.no. Billettene med mat koster 410 kroner, mens de uten mat koster 135 kroner.

Dermed er det bare å sette av datoen. Du får flere detaljer om festen i papirutgaven av Oppegård Avis den 8. september. I mellomtiden kan du nyte forsmaken i videovinduet øverst i saken!

Fakta om Oktoberfest

  • Oktoberfest, lokalt også kalt Wiesn, er en stor ølfestival som holdes over 16 dager sist i september og først i oktober hvert år i den tyske byen München i Bayern. Den regnes for å være verdens største folkefest.
  • Ludvig I av Bayern, hans bryllup ble opphav til tradisjonen med oktoberfest
  • Den ble arrangert første gang 12. oktober 1810 til ære for ekteskapet mellom Bayerns kronprins Ludwig og prinsesse Therese, da Bayerns kongelige innbød Münchens borgere til hesteløp, øl og andre fornøyelser, og ble raskt gjort til en årlig foreteelse. I dag er den verdens største folkefest.
  • Festivalen pågår i 16 dager før den første søndagen i oktober på et område som heter Theresienwiese, oppkalt etter prinsesse Therese. I anledningen festen brygges et eget Oktoberfestøl. Det serveres i en type énliterskanner som kalles Maß, og er alkoholsterkt og smakrikt. Det får bare produseres av lokale bryggerier. Ølserveringen skjer i store telt som rommer 3-10.000 mennesker og tar inntil to måneder å reise.
  • I de senere år har Oktoberfesten spredt seg til andre deler av verden, spesielt til byer i USA og Canada med stor tysk befolkning. 
  • Her i Oppegård arrangeres Oktoberfest av Oppegård Janitsjar
  • Kilde: Wikipedia

Nyheter Pressemøtet om covid-19-situasjonen i Nordre Follo

Vevelstadåsen skole og Vestråt barnehage: 61 barn og 16 voksne satt i karantene

Mandag ettermiddag ble det holdt et pressemøte om situasjonen i Nordre Follo. Se opptaket fra møtet her. Les hele saken

Nyheter Covid-19 i Nordre Follo

Kommunen kaller inn til pressemøte: – Nordre Follo kommune er utsatt for smittespredning

I går ble det kjent om to smittetilfeller hos ansatt i barnehage og SFO. Mandag ettermiddag skal kommunen orientere om situasjonen, konsekvenser og tiltak. Les hele saken

Nyheter Togtilbudet i Nordre Follo

Fortsatt stengt for togtrafikk – Utsetter åpning av Østfoldbanen

Etter seks uker med sommerarbeid på Østfoldbanen vil det fortsatt være stengt for togtrafikk mellom Kolbotn og Ås/Kråkstad. Den planlagte åpningen av Østfoldbanen er foreløpig utsatt med én uke. Les hele saken

Til toppen