KREVER ÆRLIGHET: Tidligere polititopp Hanne Kristin Rohde
Kultur
KREVER ÆRLIGHET: Tidligere polititopp Hanne Kristin Rohde (Bilde: Pressebilde)

Oppdrag Kolben

Hun hadde drap og voldtekt som jobb, og TV kameraer på seg nesten hver dag. Hvordan kom Hanne Kristin Rohde dit?

– Jeg var en forsiktig pianospillende vestkantjente som ikke likte snakke i forsamlinger, sier Hanne Kristin Rohde.

Den tidligere politilederen mener hun har praktiske tips som passer enhver som jobber i en virksomhet. Torsdag 17. november kommer hun til Kolben for å dele sine erfaringer, hovedsaklig med kvinner i arbeidslivet. Men menn får selvfølgelig også høre på.

Hanne Kristin Rohde ble toppleder i Oslopolitiet i 2002 og gjorde seg bemerket som en tydelig og uredd leder som satte ord på utfordringer politiet møter i sin hverdag. Ved flere anledninger har hun sagt til media at åpenhet og ærlighet er viktige verdier for henne som leder.

Årets råeste

I 2009 ble hun nominert til årets navn i VG. I 2010 ble hun valgt til årets Osloborger av Aftenpostens lesere.  I 2011 ble hun kåret til årets råeste kvinne over 40 år av bladet Alt for damene.  I 2014 kåret magasinet TARA Rohde til årets 3. modigste kvinne.

Etter at Hanne Kristin sluttet som toppsjef har hun startet et nytt virke som krimforfatter og samfunnskommentator.

Hennes debutkrim «Mørke hjerter» lå på bestselgerlisten i 31 uker, ogoppfølgeren «Bare et barn» ble også raskt ble en bestselger. I 2011 ga hun ut barneboka «Kråka som hadde høydeskrekk».

Hverdagen er derfor stadig preget av drap og vold, men nå som fiksjon.

Nyheter Nytt helsesenter på Trollåsen

Fikk avslag fra Fylkesmannen

Etter en naboklage har Fylkesmannen satt en foreløpig stopper for byggingen av et nytt helsesenter på Trollåsen. Avslaget fra Fylkesmannen gjør at prosjektet skal utsettes ytterligere i påvente av en ny omregulering av tomten. Les hele saken

Nyheter Sumpskogen ved Storebukta

– En hån mot naturen

Leder i Naturvernforbudet i Nordre Follo, Mariella Nora Isabella Filberg Memo, reagerer sterkt på anleggelse av den nye gangveien inne i den rødlistede sumpskogen ved Storebukta. – Verken utbyggeren eller kommunen ved Vei og Park har faglig kompetanse til å vurdere felling av trær der, sier hun. Les hele saken

Til toppen