TEGNER OG FORKLARER: Torleif Bjøntegaard forklarer om lokale urter under Oslo Aquavitfestival. (Bilde: Landstormen)
MANGE NYSGJERRIGE: Det var stor interesse for Oppegårdakevitten under Oslo Aquavitfestival. (Bilde: Landstormen)
STOLTE: Torleif Bjøntegaard og Halvor Eikeland demonstrerer de edle dråpene fra Oppegård. (Bilde: Landstormen)
FALT I SMAK: Formann Leif Wien Jensen i Landstormen og president Per Harald Grue i Norske Akevitters Venner. Han hadde tydeligvis sansen for vår lokale akevitt! (Bilde: Landstormen)
TESTET UT: Halvor Heuch, brennevinsekspert i Vinmonopolet, smaker Oppegårdakevitten. (Bilde: Landstormen)

Oppegård-akevitten var stjernen på akevitt-festival

Stor interesse for ultralokale, sterke dråper under Oslo Aquavitfestival.

Lørdag den 3. september var det klart for festival for akevitt-elskere fra hele Norge på Gamle Raadhus Restaurant i Oslo, da tidenes første Oslo Aquavitfestival ble arrangert.

Her var det mulighet for å komme og prøvesmake over 100 ulike norske akevitter fra forskjellige leverandører og utstillere, og en av akevittene man kunne prøvesmake, var den ultralokale Oppegård-akevitten, produsert av Landstormen.

STOLT: Leif Wien Jensen i Landstormen melder om stor interesse for vår lokale akevitt under Oslo Aquavitfestival 2016.
STOLT: Leif Wien Jensen i Landstormen melder om stor interesse for vår lokale akevitt under Oslo Aquavitfestival 2016. Foto: Landstormen

Stor interesse

At vår sterke lokalkjendis av en styrkedråpe vakte oppsikt var det ingen tvil om.

– Dette var kjempegøy! Masse folk var innom og prøvesmakte Oppegård-akevitten, og det var mange entusiastiske tilbkemeldinger om hvor god den er, forteller Leif Wien Jensen, også like entusiastisk, etter lokalakevittens møte med fine ganer på festivalen.

Ny runde

Landstormen er for lengst i gang med produksjonen av neste generasjon med Oppegård-akevitt.

Det ble laget til sammen 6500 flasker av den forrige årgangen, og når den nye akevitten kommer på markedet, blir det produsert et sted mellom tre- og fem tusen flasker.

– Målet er å lansere i oktober eller november, før rakfisken kommer, forteller Torleif Bjøntegaard i Landstormen.

KLART FOR EN NY RUNDE: SOM PLOMMEN I AKEVITTEN: Snart kommer Oppegård-akevitten versjon to! Torleif Bjøntegaard, Ingrid Kalstad-Sjødalstrand og Pål Christian Michelet fra Landstormen har et fruktig samarbeid om akevitt og plommer på Sjødalstrand Gård.
KLART FOR EN NY RUNDE: SOM PLOMMEN I AKEVITTEN: Snart kommer Oppegård-akevitten versjon to! Torleif Bjøntegaard, Ingrid Kalstad-Sjødalstrand og Pål Christian Michelet fra Landstormen har et fruktig samarbeid om akevitt og plommer på Sjødalstrand Gård. Foto:

Lokale ingredienser

Det som gjør Landstormens Vellagrede Oppegård Jubileumsaquavit, som høstens utgave heter til Oppegårdsakevitt, er de lokale smakstilsetningene, og blant disse er en søt ingrediens fra Svartskog.

Fra Sjødalstrand Gård på Svartskog har de fått plommeekstrakt fra plommene på gården og urten bergmynte, som vokser vilt, til å smaksette akevitten.

PS: Du kan lese mer om den ny generasjonen med lokalakevitt ved å trykke her

Nyheter Sofiemyrveien 10

Store planer for Sofiemyrveien 10

Sofiemyrveien 10 kan bli utviklet til en moderne handelspark med blant annet salg av møbler, hvitevarer, trelast og større byggevarer, men også tilbud som for eksempel treningssenter, fysioterapi, kiropraktor og legesenter. Les hele saken

Til toppen