OPPRYKKSKLARE: Fjerdedivisjonsdamene er tett ved å nå målet om opprykk nå!
Sport
OPPRYKKSKLARE: Fjerdedivisjonsdamene er tett ved å nå målet om opprykk nå! (Bilde: Anders Nordheim Dahl)

Opprykket er supernært!

Oppegård-damene klinte til i helgen. Nå blir det fighting til siste mål, men opprykk til tredjedivisjon har aldri vært nærmere.

Det har vært en svært god sesong for Oppegårds A-lags-damer i fjerdedivisjon, og nå mot slutten av sesongen, begynner det å¨tighte seg til for alvor.

Etter helgens 38-26-seier mot Askim/Eidsberg/Trøgstad 2, ligger Oppegård på tredjeplass på tabellen med 24 poeng. Det som er spennende, er at erkemotstander HK Herulf Moss ligger rett under med en kamp mindre spilt og samme poengsum, bare med litt dårligere målforskjell.

Målforskjellen på Oppegård-damene er 448-401, mens HK Herulf Moss har 453-362. Dette sier litt om hvor tett lagene er på hverandre om dagen!

Les også: Klasshåndball på førstedivisjonsnivå fra Kolbotn

To kamper igjen

Dermed ligger det an til å bli svært spennende i sluttoppgjøret. Tredjedivisjon er målet for sesongen, og aldri før har målet vært nærmere for damene våre.

TRENER HARDT: Det gis alt nå i sluttspurten av sesongen blant Oppegård-damene. Her er de på trening i Greverudhallen.
TRENER HARDT: Det gis alt nå i sluttspurten av sesongen blant Oppegård-damene. Her er de på trening i Greverudhallen. Foto: Anders Nordheim Dahl

Tirsdag den 14. mars blir en ekstremt viktig dag, for da kommer nettopp HK Herulf Moss til Østre Greverud idrettshall for å spille mot krigerne i gult og sort.

Les også: Se gigantisk bildespesial fra BRING-runden i ØGI

Kampen starter klokken 21.00, og vil også bli direkteoverført på oavis.no.

Damene må vinne denne kampen for å kunne klare å rykke opp. Dersom seieren hentes hjem her, er opprykket nærmest garantert.

Borte til slutt

Deretter venter bortekamp i siste runde mot Tindlund lørdag den 25. mars klokken 13.30 i Grålumhallen. Dette er en kamp som damene våre normalt sett skal vinne, men håndballen er som kjent rund, og det blir uansett svært spennende mot slutten nå.

Les også: – Nå går vi for opprykk

Trener Geir Aalefjær er optimistisk.

– Det er mange gode spillere, blant annet blant 15- og 16-åringene, som kanskje kan få en utfordrende boltreplass dersom vi rykker opp, så dette kan bli positivt på flere måter dersom vi rykker opp. Men det er tøffe matcher som gjenstår, så vi tar ingenting på forskudd, sier Aalefjær.

Damene har altså tenkt å "gå for gull", noe som kan få positive ringvirkninger på flere måter.

– Rent kvalitetsmessig er det ikke så stor forskjell på tredje- og fjerdedivisjon, men dersom vi rykker opp, vil dette kunne få positive ringvirkninger på andre måter. Å ha et A-lag i tredjedivisjon vil gjøre Oppegård til en enda mer attraktiv klubb å være i, og hvor spillere fra de yngres rekker kan ha noe å strekke seg mot og få utfordringer i, sier Aalefjær.

Nyheter Plastisbanen på Kolbotn

– Ingen trussel for miljøet

Kjemikaliene i vedlikeholdsmidlene som kommunen bruker for å vaske og polere plastisbanen er skadelige og giftige for liv i vann, ifølge produktbeskrivelsen fra leverandøren. Kommunen skriver at midlene fortynnes i vann til en slik grad at de ikke utgjør skade for miljø. Les hele saken

Nyheter Plastisbanen på Kolbotn

– Skiftende vær skaper ujevnheter på underlaget

Bare to uker etter åpningen måtte plastisbanen på Kolbotn repareres og stenges. "Vanskelige værforhold. Vi oppfordrer til ikke å bruke banen. Skiftende vær skaper ujenvheter på underlaget", informerte kommunen mandag morgen. Les hele saken

Til toppen