Pedersen og Pedersen perset

Far og sønn klinte til i Rally Telemark! Se den halsbrekkende videoen fra rallyet!

Pappa Runar Pedersen og sønn Christoffer Bakke Pedersen tok i Rally Telemark sin første klasseseier i sin forholdsvis korte rallykarriere.

– Kjempemoro, er de enige om.

NB! Klikk øverst i videovinduet for å se karene i aksjon - inne fra bilen!

RADARPAR: Runar Pedersen og Christoffer Bakke Pedersen kjører for BBP Rallyteam. De vant sin klasse i Rally Telemark.
RADARPAR: Runar Pedersen og Christoffer Bakke Pedersen kjører for BBP Rallyteam. De vant sin klasse i Rally Telemark. Foto:

Dro til

Som Oppegård Avis skrev om i papirutgaven i forrige utgave, var det tre Oppegård-biler til start i NM-runden Rally Telemark. Best gikk det utvilsomt med far og sønn Pedersen, som vant klasse syv og ble nummer 19 totalt av om lag 60 startende.

- Med en forholdsvis motorsvak bil, og kun trekk på forhjulene må vi si oss meget godt fornøyd, sier Runar Pedersen, som i sitt forrige rallyliv kjørte en verstingbil i form at en Lanica Integrale med trekk på alle fire hjulene, slik de beste i Rally Telemark også har.

FULL UTUFTNING: Far og sønn Pedersen kjørte med bakluka åpen i 13 kilometer. Det var bånn gass likevel. Foto: Glenn Olsen.
FULL UTUFTNING: Far og sønn Pedersen kjørte med bakluka åpen i 13 kilometer. Det var bånn gass likevel. Foto: Glenn Olsen. Foto: Terje Lundefaret


– Vi satt standarden allerede på den første fartsprøven, og var 16 sekunder foran neste bil klassen, sier senior Pedersen, som for noen år siden ble rammet av kraftig  tinnitus, noe som gjør at hørselen er kraftig redusert.

– Dette må jeg ta hensyn til ved å være veldig tydelig i vanskelige partier. Det går bare bedre og bedre, siner sønn Pedersen.

– Det ble et nesten feilfritt løp, bortsett fra at bakluka spratt opp ble stående oppe i 13 kilometer i full fart Fikk mange kommentarer, men svarte kontant: Hva gjør man ikke for å kommer på TV, ler senior.

Ny bil

Ståle Brastad med Daniel Wolden i høyrestolen stilte i ny bil, en Ford Sierra Cosworth. De gjennomførte endelig et løp og imponerte med flere gode etappetider. De har utvilsomt potensiale til å hevde seg i toppen av en av de hardeste klassene i NM.

Anders Bakke og Simen Fearnley kjørte i historisk klasse med en Porsche Turbo. Planen var å forbedre samspillet i bilen. Det gikk fint helt til en sjikane på siste etappe, som en konkurrent hadde vært borte i og gort så smal at den ble for trang for den brede Porschen, så de måtte en tur i grøfta  og ble stående.

Nyheter Covid-19 i Nordre Follo

– Bare negative prøvesvar så langt

I forbindelse med smittetilfelle hos en SFO-ansatt og en barnehageansatt har 16 personer blitt testet for covid-19. Kommuneoverlegen sier at situasjonen med de foreløpige prøvesvarene ser veldig lovende ut. Les hele saken

Nyheter Skolestart i Nordre Follo

Varsler annerledes første skoledag

Skolestarten for førsteklassingene i vår kommune blir annerledes i år. – For å unngå å bryte enmetersregelen blir ikke førsteklasseforeldrene invitert inn i klasserommet, sier områdeleder for skolene i Nordre Follo, Katti Anker Teisberg. Les hele saken

Nyheter Pressemøtet om covid-19-situasjonen i Nordre Follo

Vevelstadåsen skole og Vestråt barnehage: 61 barn og 16 voksne satt i karantene

Mandag ettermiddag ble det holdt et pressemøte om situasjonen i Nordre Follo. Se opptaket fra møtet her. Les hele saken

Nyheter Covid-19 i Nordre Follo

Kommunen kaller inn til pressemøte: – Nordre Follo kommune er utsatt for smittespredning

I går ble det kjent om to smittetilfeller hos ansatt i barnehage og SFO. Mandag ettermiddag skal kommunen orientere om situasjonen, konsekvenser og tiltak. Les hele saken

Til toppen