Anders Eidsvaag Graven, Paal Sjøvall, Camilla Hille og Tønnes Stenersen er svært overrasket over samarbeidet mellom Høyre og Arbeiderpartiet.
Podkast
Anders Eidsvaag Graven, Paal Sjøvall, Camilla Hille og Tønnes Stenersen er svært overrasket over samarbeidet mellom Høyre og Arbeiderpartiet. (Foto: Yana Stubberudlien)

– Jeg føler meg rett og slett sviktet

Flere lokalpolitikere er både sjokkert og skuffet over at de to erkefiendene i det politiske Nordre Follo har funnet sammen. Varaordfører i Ski, Camilla Hille (V), sier hun føler at Hanne Opdan og Arbeiderpartiet har sviktet henne og Venstre.

Det koker i «Nordre Follo» etter valget. I dag har det vært en jevn strøm av lokalpolitikere innom lokalene til Oppegård Avis, etter at nyheten om det særdeles overraskende samarbeidet mellom Høyre og Arbeiderpartiet, sprakk i går kveld.

Fra tapere til vinnere

HARD SKYTS: Flere av lokalpolitikerne bruker sterke karakteristikker under dagens spesialpodkast fra Uka med Oavis. Foto: Yana Stubberudlien

Fra å være oppleve tydelig tilbakegang og bli stemplet som valgets tapere, har det blodferske samarbeidet mellom Høyre og Arbeiderpartiet, gjort de til valgets vinnere. I alle fall om kriteriene er innflytelse og makt.

Tilbake står en sjokkert og skuffet opposisjon som nå må forberede seg på fire år i mindretall.

I dag har vi i tur og orden hatt besøk av representanter fra partier som på hver sine sider trodde de begynte å nærme seg gode politiske samarbeid for de neste årene.

– Dette er trist og feil

Hans Martin Enger sier Høyre og Arbeiderpartiet-samarbeidet er dypt skuffende og overraskende. Spesielt siden det både fantes et reelt rød-grønt alternativ, men også fordi de i valgkampen har avkreftet at de kunne vurdere et samarbeid med Høyre.

Men Enger er ikke alene om å være skuffet. Venstres varaordfører Camilla Hille sier hun føler seg sviktet, FrPs Tønnes Stenersen antyder at han føler seg lurt av Thomas Sjøvold, og i Senterpartiet sier både Anders Eidsvaag Graven og Paal Sjøvall at de er ekstremt overrasket over dette "absurde resultatet".

NB: Saken fortsetter under bildet.

SKUFFET: Hans Martin Enger sier han er svært, svært skuffet over avtalen mellom Høyre og AP. Foto: Yana Stubberudlien

Uka med Oavis - valgspesial

I avspilleren under kan du høre våre eksklusive intervjuer med lokalpolitikerne hvor de forteller om forhandlingene og spillet de siste dagene og sjokkmeldingen i går kveld.

Del 1 er med Hans Martin Enger fra Miljøpartiet de Grønne.

Del 2 er med Camilla Hille (V), Tønnes Stenersen (FrP), Paal Sjøvall (Sp) og Anders Eidsvaag Graven (Sp).

Vi lover: Her skytes det ikke med løskrutt.

Makten er invitert

Høyres Thomas Sjøvold og Hanne Opdan er også invitert til vårt studio, men ønsker å vente til etter at Arbeiderpartiets medlemmer har behandlet innstillingen om et samarbeid med Høyre på mandag.

MAKTHAVERE: Thomas Sjøvold og Hanne Opdan er enige om å styre Nordre Follo sammen.

 

Nyheter VA-anlegg på Svartskog

Ny budsjettsprekk: Fra 47 til 120 millioner kroner på fem år

Det kommunale vann- og avløpsanlegget, som bygges nå fra Hvervenbukta i Oslo og til og med Bålerud, er beregnet til å koste betydelig mer enn for fem år siden. Sjekk hvem som skal betale for investerings- og merkostnaden for dette prosjektet. Les hele saken

Debatt Kommunevåpen: Havreakset vs. salamanderen

Salamanderen som Nordre Follos kommunevåpen?

"Det ville vært som et lite julemirakel om Salamanderen – folkets favoritt – gjenoppstod fra de døde og likevel ble Nordre Follos kommunevåpen", skriver kommunestyrerepresentant for MDG i Nordre Follo, Jens Nordahl, i sitt debattinnlegg. Les hele saken

Nyheter Kommunesammenslåing om 22 dager

Beholder kun Vei og park på Sofiemyr – midlertidig

De kommunaltekniske virksomhetene i Oppegård og Ski er på flyttefot. Ansatte i Vei og park skal fortsatt være på Sofiemyr frem til miljøstasjonen utvides om ett år, mens 22 ansatte fra Vann og avløp må flytte til Ski. Les hele saken

Til toppen