I AKSJON: Æsthetica imponerte som alltid på scenen under fylkesmønstringen av UKM. De endte velfortjent opp i landsmønstringen.
Kultur
I AKSJON: Æsthetica imponerte som alltid på scenen under fylkesmønstringen av UKM. De endte velfortjent opp i landsmønstringen. (Bilde: Thea Sofie Olaussen/UKM)

Rocket seg til landsfinalen

Oppegård-bandet Æsthetica spilte seg til topps i Akershusfinalen i UKM. Nå er de klare for landsfestivalen i Sandnes i juni.

Akershusfinalen i UKM gikk av stabelen i Lillestrøm 21. til 23. april. Metallbandet Æsthetica, fra Oppegård, imponerte juryen og var ett av ni, av de totalt 207 innslagene, som går videre til landsfestivalen i Sandnes i juni.   

– Det var gøy det, det var et bra opplegg i Lillestrøm. Vi hadde egentlig ikke noen tanker om at vi skulle gå videre. Det var bare å møte opp og spille, ta en ting av gangen, sier Tobias Huse, vokalist og gitarist i Æsthetica.

PS! Saken fortsetter under bildet

FLINKE: Æsthetica erobrer stadig nye territorier.
FLINKE: Æsthetica erobrer stadig nye territorier. Foto: Thea Kvinnegard/UKM

Nisje-metall

Æsthetica har vært med i fylkesfinalen før, men aldri gått hele veien, denne gangen ble det full klaff.

– Vi er litt eldre nå. Da var musikken mer mer streit rock. Ingen krumspring har kanskje et litt mer eget lydbilde nå, sier Huse.

Les også: Gikk du glipp av Oppegård-UKM? Her kan du se noen høydepunkter

Han legger til at musikken er litt annerledes, også innenfor metallsjangeren.

– Det er også relativt nisjeaktig innenfor metall det vi driver med, det er ikke moderne metall akkurat.Det er vel noe med at det er unikt som tydeligvis fenger, det er litt sånn utenfor allfarvei, sier Huse.

PS! Saken fortsetter under bildet!

FLINKE: Æsthetica erobrer stadig nye territorier.
FLINKE: Æsthetica erobrer stadig nye territorier. Foto: Thea Kvinnegard/UKM

God plattform

Oppegård-bandet gleder seg til å spille på landsfestivalen.

– Vi skal komme oss nedover og få spilt. Vi skal finne en måte å få reist ned med utstyr og alt. Det blir gøy, det ser vi frem til, sier Huse.

Les også: Æsthetica imponerte stort

Han synes UKM er en god måte for unge å nå ut med musikken sin utenfor kommunegrensen.

– Det er en god plattform for å nå ut. Det er på en måte det eneste som er ment for ungdom for å vise frem deres kunstneriske uttrykk. Det er lett å komme ut av nærmiljøet med UKM hvis det man gjør er bra, og det setter vi pris på, avslutter Huse.

PS! Oppegård Avis ønsker bandet lykke til i fremtiden. Har du ikke hatt gleden av å se dem live? Da bør du ta en titt i videoen under! Dette opptaket er gjort av en konsert bandet hadde for ikke så lenge siden. Nyt!

Klikk play for å se video!

 

Debatt Debattinnlegg

– Ny kurs nå!

"Høyre og KrF synes umettelige i sin appetitt på å bygge ned lokale skoger, selge kommunal eiendom og legge til rette for utbygging av Svartskog og Rikeåsen. MDG ønsker ny kurs i lokalpolitikken", skriver gruppelederen for Oppegård MDG, Jens Nordahl, i sitt debattinnlegg. Les hele saken

Til toppen