SAMMEN MOT KREFT: I spesiallagde trøyer skal de samle inn penger til Kreftforeningen. Fra venstre ser du Geir Engen, Jan Tore Kristiansen, Marit Jørgensen, Tom Gavem, Karin Østerbø Gabrielsen, Steinar Eriksen, Winnie Dragnes, Peer Søjdis, Olav Aamaas og Siw Schytte Borgersen. Bård Brekke skal også sykle, men er ikke på bildet.
Sport
SAMMEN MOT KREFT: I spesiallagde trøyer skal de samle inn penger til Kreftforeningen. Fra venstre ser du Geir Engen, Jan Tore Kristiansen, Marit Jørgensen, Tom Gavem, Karin Østerbø Gabrielsen, Steinar Eriksen, Winnie Dragnes, Peer Søjdis, Olav Aamaas og Siw Schytte Borgersen. Bård Brekke skal også sykle, men er ikke på bildet. (Bilde: Synnøve Sundby Fallmyr)

Rosa, lokale sykkelhelter

KSK Pink Tour samler inn penger til Kreftforeningen fra sykkelsetet.

På lørdag den 17. juni skal elleve syklister fra Kolbotn Sykkelklubb tråkke seg fra Lillehammer til Oslo for å samle inn penger til Kreftforeningen. De har kalt aksjonen «KSK Pink Tour», og er blitt sponset med egne trøyer i anledningen.

Innsamling

I skrivende stund har de allerede samlet inn 28.730 kroner - allerede før de har begynt å sykle! Målet er å kunne gi 100 000 kroner til Kreftforeningen når rittet er over.

Les også: Bli en sommerleser du også!

Etappen er én av flere etapper i sykkelrittet Styrkeprøven, Norges og Europas eldste og kanskje mest berømte turritt. Initiativtaker til innsamlingsaksjonen Jan Tore Kristiansen sier de allerede har samlet inn mer enn i hele fjor:

– Vi hadde innsamlingsaksjon i fjor også, men da var det bare Marit, Winnie og jeg, sier han.

For andre gang

I 2012 ble nemlig Winnie Dragnes rammet av to kreftsykdommer samtidig, men ville sykle Lillehammer-Oslo selv om hun var svak.

191 KM:  Styrkeprøvens etappe Lillehammer-Oslo.
191 KM:  Styrkeprøvens etappe Lillehammer-Oslo. Foto: Google Maps

– Marit og jeg ble med for å støtte Winnie, og kom da på ideen om å starte en innsamlingsaksjon, sier han.

I fjor fikk de til sammen inn 26 000kroner , og årets aksjon har allerede samlet inn mer.

Les også: Fantastisk sykkelfest for hele familien

– Jeg er spent på formen, men det er ikke jeg som har lov til å klage. Jeg gleder meg mest, sier Kristiansen.

November

Men ikke mange månedene etter rittet i fjor sommer oppdager de brystkreft hos Jan Tores egen samboer; Marit Jørgensen (da 34 år). Noe av det første de gjorde var å lage en plan for hvordan de skulle komme seg gjennom dette.

– Da bestemte vi oss for at vi skulle være aktive minst én time hver dag... Og det klarte vi! Sier Marit.

Oppegård-damen har trent lite siden november, men er likevel fast bestemt på å gjennomføre sykkelrittet og vise at det er mulig.

Les også: Gjenopplev 100-årsrittet på Kolbotn!

– Jeg gru-gleder meg, for formen er ikke der den en gang var, men jeg er veldig motivert! smiler hun.

PS! Saken fortsetter under bildet!

 

STERKE MENNESKER: Marit Jørgensen (fra venstre), samboer Jan Tore Kristiansen og Winnie Dragnes vet å kjempe.
STERKE MENNESKER: Marit Jørgensen (fra venstre), samboer Jan Tore Kristiansen og Winnie Dragnes vet å kjempe. Foto: Synnøve Sundby Fallmyr

 

Livsviktig trening

Sportsprofilen Winnie Dragnes får ikke understreket nok hvor viktig trening er for å komme seg gjennom sykdommen. Winnie og Marit oppfordrer venner og familie til å hjelpe den syke ut av senga, for selv om hen ikke klarer det selv, er det livsviktig å komme seg ut.

– Kreften er ødeleggende, men trening gjør deg sterke både mentalt og fysisk. For meg var det nøkkelen for å komme tilbake til et bedre liv, sier Winnie.

– Vi er takknemlige for at vi kan sykle i det hele tatt, avslutter hun.

PS! Oppegård avis ønsker sykkelheltene lykke til, og håper at folk støtter opp om innsamlingsaksjonen til denne gode saken!

Nyheter Kolbotn stasjon

Pakkhuset som sykkelhotell

Bane NOR foreslår midlertidig bruk av pakkhuset på Kolbotn stasjon som et sykkelhotell med plass til bare 20 til 30 sykler. Når Kolbotn stasjon skal bygges om, ønsker de å rive det bevaringsverdige pakkhuset. Les hele saken

Til toppen