PÅ TOPPEN AV PALLEN IGJEN: Nok en gang har Sander Fengsrud gjort seg bemerket i et norgesmesterskap. Her står han på toppen av seierspallen etter en knalltøff finalerunde.
Sport
PÅ TOPPEN AV PALLEN IGJEN: Nok en gang har Sander Fengsrud gjort seg bemerket i et norgesmesterskap. Her står han på toppen av seierspallen etter en knalltøff finalerunde. (Bilde: TOM HANSEN)

Sander er Norges beste i tae kwon-do!

Klinte til i norgesmesterskapet. Nå har han europamesterskapet som neste mål!

Nok en gang kan Sander Fengsrud tittelere seg som norges beste i tae kwon-do!

– Det føles veldig godt å ha blitt norgesmester to ganger. Jeg har jobbet hardt for dette. Jeg visste det kom til å bli en tøff kamp på forhånd, og måtte jobbe hardt for seieren, sier Sander Fengsrud (16) fra Tårnåsen.

Talent

 

FOKUSERT: Sander Fengsrud er klar for kamp. Da er han 100 prosent fokusert!
FOKUSERT: Sander Fengsrud er klar for kamp. Da er han 100 prosent fokusert! Foto: Tom Hansen - hansenfoto.no

 

16-åringen seiret nylig over Kevin Evensen i norgesmesterskapet i tae kwon-do. Han kan nok en gang kalle seg Norges beste utøver i sin vektklasse. Det å bli Norges beste, krever sin utøver, og kommer ikke gratis.

– Jeg tar aldri en seier på forskudd når jeg går i kamp, uansett hvor godt trent jeg er. Det ble ekstra tøft foran dette mesterskapet, siden jeg holdt på å måtte gå en vektklasse over det jeg egentlig skal. Det ble blodhard trening og utsvetting før mesterskapet for å komme meg ned i min egentlige vektklasse. Å gå em klasse over kunne blitt ganske tøft, sier Fengserud.

– Jeg føler alltid nerver foran et mesterskap. Foran dette mesterskapet var jeg helfokusert, og trente hardt på å forbedre teknikkene. Man må rett og slett inn og gjøre «jobben», og så kan man feire etterpå. Når jeg går kamp, forsøker jeg alltid å fokusere mest på meg selv og hvordan jeg kan yte best selv fremfor å fokusere på motstanden, sier han.

Satser videre

Fengsrud har vært aktiv utøver i mange år, og han har ingen planer om å gi seg med sporten i sitt hjerte.

– Jeg hskal forsøke å kvalifisere meg til junior-EM neste år, og det blir veldig spennende. Her er det deltagere fra hele Europa. Det er i utlandet det virkelig teller dersom man skal komme langt i denne sporten, og jeg har tenkt å satse hardt på dette mesterskapet, sier Fengsrud.

PS! Saken fortsetter under bildet!

 

I AKSJON: Sander Fengsrud gir alt i hver kamp. Her er det full kontakt!
I AKSJON: Sander Fengsrud gir alt i hver kamp. Her er det full kontakt! Foto: Tom Hansen - hansenfoto.no

 

Han kjører hard trening hver uke for å forbli god i sporten sin.

– Mandager kjører jeg teknikktrening, med spark og forskjellige øvelser. Tirsdag kjører vi trappetrening og kondisjonstrening, mens vi sparrer på onsdager. Torsdager er fri, mens fredagene består i kamptrening og teknikktrening. Lørdager er også fridag, mens jeg på søndagene kjører kamptrening med høy intensitet for å få opp kondisen, sier Fengsrud.

Full kontakt

Tae kwon-do er en tøff sport. Det er høy intensitet og tøffe kamper hver gang.

SEIERHERRE: Sander Fengsrud gir alltid alt, og får betalt for strevet!
SEIERHERRE: Sander Fengsrud gir alltid alt, og får betalt for strevet! Foto: Tom Hansen - hansenfoto.no

– Jeg ser på meg selv som en mentalt sterk utøver, og forsøker å gjøre mitt beste hver gang ,og fokusere på å gjøre mitt beste. Heldigvis har jeg også god støtte i venner og familie. Jeg merker at de unner meg å gjøre det godt, og det er en god støtte, sier Fengsrud.

På spørsmål om hvor langt han kan nå i sin sportslige karriere, er han sikker på at hans andre norgesmesterskap ikke er slutten.

– Jeg er like glad i sporten nå som da jeg begynte. Jeg har så mange ting jeg har lyst til å oppnå, og med hard jobbing, kan jeg nå så langt jeg vil. Jeg elsker å gå kamp, samt å delta i mesterskap, og har et stort konkuranseinstinkt, så jeg tror jeg kan nå veldig langt hvis jeg bare satser. Det har jeg tenkt til, sier Fengsrud.

Nyheter Leirskole i Oppegård

Jubler for gratis leirskole

Fra 1. august 2019 er det nå blitt lovfestet at alle elever i Norge har rett til gratis leirskole. Det betyr at alle skolene, inkludert skolene i Oppegård kommune, ikke skal ha innbetalinger eller gaver til leirskole fra foreldrene allerede fra denne høsten. Les hele saken

Debatt Kommunestyre- og fylkestingsvalget 2019

The Return of the Skolebibliotekar?

"I valgtabellen i ukens Oppegård avis viser det seg å være et tydelig flertall for bemannede skolebibliotek. Det gjør meg hoppende glad!" skriver Hans Martin Enger, bibliotekar på Oppegård bibliotek og første kandidat for Nordre Follo MDG, i sitt debattinnlegg. Les hele saken

Til toppen