PROFESJONELL: Sander R. Myklebust signerte i mai sin første kontrakt, og han nå kalle seg profesjonell håndballspiller.
Sport
PROFESJONELL: Sander R. Myklebust signerte i mai sin første kontrakt, og han nå kalle seg profesjonell håndballspiller. (Bilde: Synnøve Sundby Fallmyr )

Satser videre i Follo HK

Sander Rogne Myklebust (18) har spilt sin siste kamp for Kolbotn i denne omgang. Han har nå signert kontrakt for Follo HK.

Lenge har vi sett Sander Rogne Myklebust i aksjon i blå og hvit drakt, men nå er det over.

Da han var ferdig med siste sesong i Kolbotn IL fikk han tilbud om å signere kontrakter i flere klubber, blant annet Follo HK. Det er 18-åringens første profesjonelle kontrakt, og skal nå være to år i Follo HK. I mai var han også på landssamling.

Landslagssamling

– I april fikk jeg beskjed om at trenerne hadde pekt meg ut til landslagssamlingen i Skien. Det var en utrolig følelse, og jeg jublet hele veien hjem, smiler han.

– Det skal tas ut spillere til ny samling i juli, og jeg har selvfølgelig et håp om at jeg blir tatt ut da også.

Les også: Knallmoro med flyball-avslutning!

Å bli tatt ut til en slik samling betyr at du er en av de beste i landet i din posisjon, og for noen er det starten på idrettskarrieren.

Tøft å forlate

Myklebust er selv fra Langhus, men da det ble for få spillere på Langhus IL, måtte han velge mellom Ski og Kolbotn G16. Det ble Kolbotn - og han har ikke angret.

TREFFER MÅL: Den tidligere Kolbotn IL-gutten gjør suksess. Her på Follo HKs hjemmebane Stil Arena i Langhus.
TREFFER MÅL: Den tidligere Kolbotn IL-gutten gjør suksess. Her på Follo HKs hjemmebane Stil Arena i Langhus. Foto: Synnøve Sundby Fallmyr

– Det var tøft å forlate Kolbotn, for der er det er utrolig godt samhold, sier Myklebust.

Samholdet i laget er utrolig viktig for resultatene, forklarer han.

– I Kolbotn var det høy takhøyde, og vi kunne være ærlige med hverandre og si det vi mente uten at folk ble sinte. Det er viktig å kunne kommunisere godt, sier han.

Les også: Ferien er best i hallen

– Det er utrolig bra folk i Follo HK også, det er mange kule og ambisiøse gutter der.

Beste øyeblikk

– Ett av mine beste håndball-øyeblikk var da vi i Kolbotn IL vant Bringserien, som er en landsserie for Gutter og Jenter 16. Ellers har jeg mange gode minner fra helge-cuper her og der med håndball og kompiser, sier han.

PROFESJONELL: Sander R. Myklebust signerte i mai sin første kontrakt, og han nå kalle seg profesjonell håndballspiller.
PROFESJONELL: Sander R. Myklebust signerte i mai sin første kontrakt, og han nå kalle seg profesjonell håndballspiller. Foto: Synnøve Sundby Fallmyr

Sander har spilt håndball siden han var seks år, og ble nok inspirert av mor Gunn Rogne Myklebust, som spiller for Langhus.

Les også: OI Håndballskole 2016

– Jeg elsker håndball, og har alltid lagt veldig mye i det. Det har alltid vært en del av meg. Jeg anser ikke meg selv som et naturlig talent, og jeg har jobbet hardt for å komme meg hit, sier han, og legger til at trenerne er svært viktige for at spillerene skal lykkes.

– Jeg har vært heldig som har hatt gode trenere, sier han.

Wang Toppidrett

Myklebust er for tiden elev ved Wang Toppidrett Oslo, hvor han trener fire ganger i uken. Og han har ingen problemer med å kombinere håndball, skole og det sosiale:

– Det er jo 24 timer i døgnet, og jeg trener bare fire til seks av dem. Da er det nok tid igjen til venner, familie og skole, smiler han.

Les også: Tøffere håndball mot eldre motstandere

– Jeg er hundre prosent til stede når jeg spiller håndball, og tenker ikke på noe annet. Det gir meg en viktig mestringsfølelse i tillegg til at jeg møter utrolig mye bra folk, Jeg får utløp for følelsene mine når jeg spiller; det er mye frustrasjon, men også mye glede, sier han.

Debatt Debattinnlegg

– Ny kurs nå!

"Høyre og KrF synes umettelige i sin appetitt på å bygge ned lokale skoger, selge kommunal eiendom og legge til rette for utbygging av Svartskog og Rikeåsen. MDG ønsker ny kurs i lokalpolitikken", skriver gruppelederen for Oppegård MDG, Jens Nordahl, i sitt debattinnlegg. Les hele saken

Til toppen