OPPEGÅRD I FARTA: Det er ingen tvil om hvilket lag som har de kuleste draktene!
Sport
OPPEGÅRD I FARTA: Det er ingen tvil om hvilket lag som har de kuleste draktene! (Bilde: Privat)

Seier, sykehus og skiglede!

Det ble en variert, men god Ungdomsbirken for OIs langrennsutøvere. Her kan du lese deres egen rapport fra rennet!

Den 16. Ungdomsbirken på ski gikk fra Sjusjøen til Birkebeiner skistadion søndag 12.mars under strålende forhold. For Oppegård IL endte det med både seier og utlevering av krykker.

Seier til Emma

Emma Axelsson, J14, klatret helt til topps etter ett tett oppgjør helt til mållinjen. Etter å ha fulgt hverandre som skygger gjennom løpet var Emma fire sekunder foran sin argeste konkurrent over målstreken. Dette var andre gang Emma vant Ungdomsbirken (sist gang i 2015).

HERLIG GJENG: Oppegård ILs langrennsutøvere gjorde seg bemerket i sporet også denne gangen.
HERLIG GJENG: Oppegård ILs langrennsutøvere gjorde seg bemerket i sporet også denne gangen. Foto: Privat

Fattige tre sekunder var Eskil Rød unna pallen i gutter tolv år. Med Eskil på en fjerdeplass og klubbkompis Birk Haugnes på 9. plass gjorde Oppegård IL seg godt bemerket i den yngste klassen også.

Hele 2400 løpere var påmeldt til Ungdomsbirken, hvor gutter 13 år var den største klassen med over 350 deltakere.

Les også: Skigruppen i Oppegård IL reiste dit snøen er når snøen mangler her

Skiklubben Lyn var den største med over 100 påmeldte, mens Oppegård IL stilte med 21 løpere til start. Og troppen hadde nok vært enda større hadde det ikke vært for litt sykdom og noen småskader.

Game over

En som aldri kom seg i mål for egen maskin i år var Philip Unnersaker i G13. To kilometer fra mål var han uheldig og traff en liten isklump ved ett sporskifte i stor fart.

Dette ført til et fall om endte på snøscooteren til Røde Kors og rett til sykehuset på Lillehammer. Derfra kom han ut på krykker, med forstrukket leddbånd i et kne – og melding om at årets skisesong nok er over for hans del.

Les også: Ber folk vise hensyn i skiløypen på Østre Greverud

Men allerede i bilen hjemover snakket Philip om «neste år så skal jeg.....». God bedring Philip!  

PS! Saken fortsetter under bildet!

FULL FART I LØYPENE: Emma Axelsson var knallgod under løpet, og vant Ungdomsbirken for andre gang.
FULL FART I LØYPENE: Emma Axelsson var knallgod under løpet, og vant Ungdomsbirken for andre gang. Foto: Privat

 

Møtte Kongen

Synne Råheim Borge, J15, har kjempet i toppen i sin årsklasse i hele år – og ville trolig vært høyt oppe på resultatlisten i Ungdomsbirken også. Men det satte Kong Harald en stopper for i 2017.

Les også: OI markerte seg i KM

Hvert år arrangeres nemlig Kong Haralds Ungdomsstafett i Holmenkollen hvor de to beste 15- og 16-åringen i hver skikrets blir invitert til å delta.

Synne representerte klubbdrakten til Oppegård IL med bravur og gikk en suveren første etappe for Akershus II – direkte på NRK, med Kong Harald på tribunen. 

EKSKLUSIVT: Samme helg gikk Synne Borge i Kollen under Kong Haralds sin ungdomsstafett - kun noen få blir invitert til denne eventen.
EKSKLUSIVT: Samme helg gikk Synne Borge i Kollen under Kong Haralds sin ungdomsstafett - kun noen få blir invitert til denne eventen. Foto: Privat

 

Nyheter Kolbotn stasjon

Pakkhuset som sykkelhotell

Bane NOR Eiendom foreslår midlertidig bruk av pakkhuset på Kolbotn stasjon som et sykkelhotell med plass til bare 20 til 30 sykler. Når Kolbotn stasjon skal bygges om, ønsker de å rive det bevaringsverdige pakkhuset. Les hele saken

Til toppen