MIDT I BLINKEN: Skiskytter Erlend Hokholt (19) synes skiskyttersporten er  det beste av begge verdener, med på skigåing og skyting.
Sport
MIDT I BLINKEN: Skiskytter Erlend Hokholt (19) synes skiskyttersporten er det beste av begge verdener, med på skigåing og skyting. (Bilde: )

Sikter seg inn på skiskytterkarriere

Skiskytteren Erlend Hokholt (19) drømmer om å stå på pallen med de største, men det første målet er å komme seg til junior VM.

Som liten drev han mest med langrenn, men spenningen rundt skiskyting tok overhånd, og nå satser han for fullt på å bli en av de beste.

– Det var vel når jeg kom inn på NTG på Lillehammer at jeg bestemte meg for at jeg ville prøve og satse skikkelig hardt. Da skjønte jeg at det kanskje var en mulighet, og siden da har jeg hatt en bratt læringskurve, sier Hokholt.

Satser hundre prosent

Hokholt tar et ettårsstudium med pedagogikk på Høgskolen i Lillehammer, men drømmen er å gjøre skiskytingen til karriere.

– Jeg tenkte det var greit å ikke gå rett fra full videregående skole til et friår, det er greit å studere noe ved siden av. Jeg føler det har hjulpet meg å få tankene over på noe annet, fokusere på litt andre ting. Men jeg satser hundre prosent på skiskytingen, så studiene kommer i andre rekke, sier skiskyttertalentet.

PS. Artikkelen fortsetter under bildet!

PÅ VEI TIL TOPPS: Skiskyttertalentet Erlend Hokholt satser for fullt på å bli en av de beste.
PÅ VEI TIL TOPPS: Skiskyttertalentet Erlend Hokholt satser for fullt på å bli en av de beste. Foto: Privat

 

24-timersutøver

Det går mest i trening, spising og soving for idrettsutøveren.

– Nå tar det hele livet mitt. Jeg prøver å være en 24-timersutøver. Jeg sover og spiser mest mulig riktig så jeg får mest mulig ut av treningen, sier Hokholt.

Det gjelder å gjøre det riktige hver dag hvis man skal bli profesjonell idrettsutøver, og Hokholt jobber iherdig med både små og store mål.

– Etter at jeg begynte på Team Bardøla løste jeg noen nøkler på skytingen. Det er det jeg sliter mest med. Jeg måtte få til skytingen hvis jeg skulle bli god, og det har blitt bedre og bedre for hvert år, sier Hokholt fornøyd.

– Jeg prøver å jobbe med småmålene, og det hjelper å ha gode treningskamerater rundt meg som klarer å pushe meg.

Hokholt forteller at han kommer fra en ivrig idrettsfamilie. Han begynte i det små med langrenn, men ved 13-14års alderen gikk han over til skiskyting. Det har han ikke angret på.

MIDT I BLINKEN: Skiskytter Erlend Hokholt (19) synes skiskyttersporten er det beste av begge verdener, med på skigåing og skyting. .
MIDT I BLINKEN: Skiskytter Erlend Hokholt (19) synes skiskyttersporten er det beste av begge verdener, med på skigåing og skyting. . Bilde:

– Det er litt mer action med skiskyting, det skaper åpenhet i konkurransen. Jeg synes det er kult å drive med to ting, det er utfordrenede begge deler, sier Hokholt.

Drømmen om medalje

Nå er drømmen å gå helt til topps.

– Det å ta medalje i et stort mesterskap, VM eller eller OL når jeg er senior, det er det som driver meg. Jeg setter meg mål for sesongen som kommer, videre etter det prøver jeg å sette meg mål for hver måned, uke og til slutt prøve å bli bedre hver dag.

Han trives på Lillehammer og tror det hjelper utviklingen å være sammen med andre idrettsutøvere som satser.

– Det gir motivasjon å være sammen med likesinnede, avslutter den målrettede skiskytteren.

Nyheter Kolbotn stasjon

Pakkhuset som sykkelhotell

Bane NOR Eiendom foreslår midlertidig bruk av pakkhuset på Kolbotn stasjon som et sykkelhotell med plass til bare 20 til 30 sykler. Når Kolbotn stasjon skal bygges om, ønsker de å rive det bevaringsverdige pakkhuset. Les hele saken

Til toppen