En elg har forvillet seg i en hage.
En elg har forvillet seg i en hage. (Bilde: Bente Wardenær)

Skogens dyrebare ro

Det er ikke bare mennesker som ønsker ro i skogen. Hva skjer med dyrene når vi bygger og bråker i marka?

Kloke hoder har talt. Vi skal bygge ut markas grense med støyende aktiviteter. Derved skal eksisterende bo-områder skånes fra det verste. Hva med skogens ville dyr? Vi kan spørre ved å rope i skogen, men vi får ikke svar. Så er det bare å sette igang med hammer og sag. Skogen forsvinner for godt.

Urgamle trekkveier

Dyr og mennesker blir møtt med gjerder og piggtråd. Støyende aktiviteter kommer tll å plage oss for resten av livet. Våre skogers dyr har urgamle trekkveier mellom skog og fjord. Vi som har bodd her i førti år ser med bedrøvelse at store utbygginger legger hindringer i veien for våre umælende venner.

– Prøver menneskene å hjelpe kalvene, så er lukten av hjelpende hånd nok til at rådyret lar ungen i stikken.

Leser Knut Rabben (90)

Finner ikke fram

Dyrene er på vikende front. I tillegg utbygges de urgamle trekkveier mellom skog og kystområder. Dyrene som er på sine årlige vandringer mellom beiteområdene, finner snart ikke fram.

Bjørnetjenester

Vi hører om funn av nyfødte rådyrkalver i hagene på Kolbotn. Prøver menneskene å hjelpe kalvene, så er lukten av hjelpende hand nok til at rådyret lar ungen i stikken. Dyrene i skogen går en utrygg framtid i møte. 

 

Skrevet av leser Knut Rabben (90).

Nyheter Rådhuskvartalet

Dette mener politikerne om salget av rådhuskvartalet

Oppegård Avis har spurt lokalpolitikerne om rådhuskvartalet bør selges, ikke selges eller selges delvis, og hvilke formål rådhuset og rådhusparken kan brukes til hvis de forblir i kommunal eie. Les hele saken

Nyheter Plastisbanen på Kolbotn

– Ingen trussel for miljøet

Kjemikaliene i vedlikeholdsmidlene som kommunen bruker for å vaske og polere plastisbanen er skadelige og giftige for liv i vann, ifølge produktbeskrivelsen fra leverandøren. Kommunen skriver at midlene fortynnes i vann til en slik grad at de ikke utgjør skade for miljø. Les hele saken

Til toppen