Tor-Arne Simonsen (67), Kolbotn: – I sommer skal jeg lese spansk - slik at jeg er klar for Spania til vinteren! I tillegg skal jeg nordover til Svolvær. Denne sommeren er første gang jeg ikke konkurrerer i noen sport, så det blir en rolig sommer, for jeg fyller tross alt 67 år i dag! Mitt tips til folk er å bruke sjøen og marka som vi har her i nærområdet - eller sitte ute på restaurant og kose seg! (Bilde: Synnøve Sundvy Fallmyr)
Nafisa Malik (27) med datter Nuria (14 måneder). Fra Oslo, bor i Oppegård: – Jeg er fra Oslo, og dette er min første sommer her, så jeg har ingen spesielle ferieplaner. Til høsten skal jeg begynne på Treider Fagskole som advokatsekretær. (Bilde: Synnøve Sundvy Fallmyr)
Ole Evenstad (68), Sofiemyr: – Jeg er bestefar til to, og gleder meg til å passe det ene barnebarnet i sommer. Vi skal gå turer og kanskje leie kano! Mitt beste tips er: Kom deg ut! Bruk de fine områdene vi har. (Bilde: Synnøve Sundvy Fallmyr)
Seynab Ahmed (20) og Salmo Moalym (19). Sofiemyr og Solbråten: – I sommer skal vi reise til London og København! Vi har vært der flere ganger, for vi har familie der. Der blir vi heeele sommeren. For de som skal være her, burde de være aktive og drive med ting de synes er viktige, i tillegg til å bruke tid på venner og familie. Men hadde vi vært hjemme selv, hadde vi nok hatt sommerjobb. (Bilde: Synnøve Sundvy Fallmyr)
Therese Hjelle (20), Fra Ålesund, bor på Tårnåsen: – I sommer skal jeg til Ålesund for å møte familie. Ellers er jeg i mamma- permisjon, og har nok å gjøre med den lille her på Kolbotn. (Bilde: Synnøve Sundvy Fallmyr)
Christiane Lønn (30). Tårnåsen: – I sommer skal jeg på en 3,5 ukers lang tur til Spania, jeg har nemlig en far som bor der. Men når jeg er hjemme, bader jeg på Ingierstrand, jobber i hagen, eller er på kafé med venner, slik vi gjør nå. (Bilde: Synnøve Sundvy Fallmyr)
John Karlsen (82) og Berit Karlsen (78), Tårnåsen: – På grunn av helsen har vi tenkt å holde oss hjemme i år. Nå er vi faktisk på vei til biblioteket for å låne krim- og historiebøker som vi skal kose oss med i sommer. Vi elsker å lese! Det kan man gjøre både i regn og solskinn. (Bilde: Synnøve Sundvy Fallmyr)
Bettina Eeg (17), Kolbotn: –I sommer skal jeg reise masse! Jeg skal på hyttetur til Fagerstrand med Sara og flere venninner, til Gran Canaria med familie, til Kroatia med Sara og hennes familie, og på jentetur til Hellas! Når jeg er hjemme, drar jeg gjerne ut med tråsykkelbåten vår, men jeg vil også tipse om å leie kano. (Bilde: Synnøve Sundvy Fallmyr)
Arne Ording (85) fru Ording (87), Kolbotn: – Vi har reist verden rundt tidligere, men i år blir vi hjemme på grunn av helsen. Heldigvis bor vi veldig fint til, og har to terrasser hvor vi kan lese og løse kryssord. Ellers har vi gått mye tur på Svartskog. Vårt tips er: Vær ute! Sitt ikke inne i leiligheten din. (Bilde: Synnøve Sundvy Fallmyr)
Adam Issa (10), Kolbotn: – Vi skal reise til Frankrike i sommer, for vi har familie i Paris. Jeg skal også til Disneyland for tredje gang! Når jeg er hjemme, liker jeg å spille alt fra fotball til mobilspill. (Bilde: Synnøve Sundvy Fallmyr)
Sara Kurås (17), Kolbotn: – Jeg skal på hyttetur med blant andre Bettina, og til Kroatia med familien min og Bettina. I tillegg skal pappa, lillebroren min og jeg til Kreta, og så skal jeg på jentetur til Rhodos! Når jeg er hjemme, drar jeg ofte inn til Oslo, eller bader på Ingierstrand eller i Hvervenbukta. (Bilde: Synnøve Sundvy Fallmyr)
Conrad Barthold (11), Myrvoll: – Jeg gleder meg fryktelig til sommerferien, for da skal jeg reise til Mexico! (Bilde: Peder Blümlein)
Selma Vinterset (21), Tårnåsen: – Sommerferien i år blir bra! Jeg skal til Grand Canaria.Jeg skal shoppe, besøke museer og sånt. Det gleder jeg meg til! (Bilde: Peder Blümlein)
Tyra Langmyr (12) Sofiemyr: – Jeg skal til USA med mamma, pappa og søsteren min i fire uker, og etterpå skal jeg på hytta (Bilde: Peder Blümlein)
Celina Schulz (12) Kolbotn: – I sommerferien skal jeg til syden med familien min, og i tillegg skal jeg også på hytta til Tyra. (Bilde: Peder Blümlein)
Maria Helquist (18), Sofiemyr: – – Jeg skal på ferietur med vennene mine til Praha, og jeg skal også på en tur til England, samt at jeg har planer om å jobbe litt også. (Bilde: Peder Blümlein)

– Slik er vår sommer!

Vi har sjekket med folket på gaten hva slags planer de har for sommeren, og spurt om noen sommerlige tips!

Vi har spurt folk på gaten hva de skal i sommer, og hva som er deres beste tips til de som skal være hjemme i ferien.

Bla deg rundt i bildekarusellen øverst i saken for å se hva folket skal gjøre!

Les vår sommeravis

I tillegg kan du også lese Oppegård Avis sin store og fyldige sommeravis, som er full av interessant og sommerlig lesestoff av, med og for folk i Oppegård

Dersom du ønsker å lese den, klikker du på denne lenken!

God sommer!

Nyheter Plastisbanen på Kolbotn

– Skiftende vær skaper ujevnheter på underlaget

Bare to uker etter åpningen måtte plastisbanen på Kolbotn repareres og stenges. "Vanskelige værforhold. Vi oppfordrer til ikke å bruke banen. Skiftende vær skaper ujenvheter på underlaget", informerte kommunen mandag morgen. Les hele saken

Nyheter Krafttak mot kreft 2019

Sikret tredjeplass i Follo

Seks videregående skoler i Follo har samlet inn nesten en halv million kroner til kreftsaken. Elevene fra Roald Amundsen videregående skole har fått til imponerede resultat også i år. Les hele saken

Til toppen