FINE WINE: Folk i Oppegård er ikke redde for å legge litt ekstra penger i vinen, ifølge butikksjef på Vinmonopolet Kolbotn, Hege Rugaas.
Kultur
FINE WINE: Folk i Oppegård er ikke redde for å legge litt ekstra penger i vinen, ifølge butikksjef på Vinmonopolet Kolbotn, Hege Rugaas. (Bilde: Veronica Grude Docker)

Slik velger du vin til påske

Tradisjonelt sett har vinen til påskelammet vært spansk, men nå er det både italienske, franske og australske viner på bordet i Oppegård. – Alt passer, ifølge butikksjef på Vinmonopolet Kolbotn, Hege Rugaas.

Skal du ha lam i påsken er det mye vin å velge i. Og man trenger slettes ikke velge den klassiske spanske vinen lenger.

– Av rødvin er det italienske viner som selger mest, men til påskelammet er det mye fransk. Før skulle alle ha spanske Rioja-viner til påskelammet, men nå er det kommet nye trender, sier Hege Rugaas, butikksjef på Vinmonopolet Kolbotn.

Mye eik faller ikke like godt i smak lenger

Trendene tilsier at folk ikke lenger vil ha så mye eik i vinen som før.

– Nå brukes det ikke så mye eik i de spanske vinene. Forbrukeren ønsker ikke det lenger, men det finnes mye god spansk rødvin i alle prisklasser, fortsetter Rugaas.

Hun tipser om at det er lurt å ha hele menyen klar før man velger vin. For tilbehøret til lammet har mye å si for hvilken vin man skal velge.

Les også: Oppegård-akevitten ble lansert med brask og med bram

– Jo mer detaljert, jo bedre. Det er viktig å vite hele menyen før man velger vin. Skal man for eksempel ha fløtegratinerte poteter trenger man en kraftigere og fyldigere rødvin enn om man kun skal ha noen lette grønnsaker til.

PS! Saken fortsetter under bildet!

BESTSELGERE: To av de mest solgte pappvinene på Kolbotn.
BESTSELGERE: To av de mest solgte pappvinene på Kolbotn. Foto: Veronica Grude Docker

«Bag in box» og bobler

For mange er påskevinen synonymt med «bag in box». Eller kartongvin. Eller pappvin. Kjært barn har mange navn. Det kan likevel variere litt om det blir «pappvinens år».

– Påsken er «bag in box»-tid, men i og med at påsken er sen i år, velger mange å holde seg hjemme, og da tar vi høyde for at det går mer hvitvin, musserende og rosé, sier Rugaas.

Les også: Hjemmebrygging av øl er i skuddet som aldri før!

Hun legger til at det også spørs litt på om været blir pent.

– Folk er vedlig glad i bobler når været er bra, sier Rugaas.

PS! Saken fortsetter under bildet!

BOBLENDE PÅSKE: Mange er glad i bobler og velger å kjøpe musserende viner hvis de blir hjemme i påsken.
BOBLENDE PÅSKE: Mange er glad i bobler og velger å kjøpe musserende viner hvis de blir hjemme i påsken. Foto: Veronica Grude Docker

Fine Wine

På Fine Wine hyllen finner man viner som er spesielt plukket og som koster litt ekstra.

– På Fine Wine hyllen står godbitene hvis man vi legge litt ekstra til påskelammet. Vi har toppviner fra både Italia, Amerika og Frankrike, dersom man er villig til å betale litt ekstra, sier Rugaas.

Og selv om det er ypperlige viner til maten, kan de også nytes uten.

– Man kan bare drikke dem, sitte og nyte roen og stillheten på hytta eller fuglekvitteret hjemmet, sier Rugaas.

Les også: Roma er til salgs igjen

Hun legger til at kommunens innbyggere ikke er redde for å legge litt ekstra penger i en god vin.

– Vi selger mye kostbar vin. De som handler fra Fine Wine- hyllen vet godt hva de betaler for, men noen ganger kan vi også lære de opp til å kjenne forskjell, for man kan lære å smake hvorfor vinen er dyrere, sier Rugaas.

PS! Saken fortsetter under bildet!

ALT GÅR: Det er ikke lenger bare spansk vin som er lammefavoritten. Det finnes passende viner fra alle land.
ALT GÅR: Det er ikke lenger bare spansk vin som er lammefavoritten. Det finnes passende viner fra alle land. Foto: Veronica Grude Docker

Et «rødt pol»

Ifølge Vinmonopolets pressesjef, Jens Nordahl, selges det mer rødvin på Kolbotn enn andre pol i Follo. I mars har samtlige av de ti mest solgte vinene på Kolbotn vært røde.

– Kolbotn er et rødvins-pol, det er en av de butikkene hvor rødvin utgjør en stor andel av salget, sier Nordahl.

PS! Lurer du på hvilke viner vi drikker mest her i Oppegård? SJekk listen i papirutgaven av Oppegård Avis tirsdag den 11. april!

Nyheter Rådhuskvartalet

Dette mener politikerne om salget av rådhuskvartalet

Oppegård Avis har spurt lokalpolitikerne om rådhuskvartalet bør selges, ikke selges eller selges delvis, og hvilke formål rådhuset og rådhusparken kan brukes til hvis de forblir i kommunal eie. Les hele saken

Nyheter Plastisbanen på Kolbotn

– Ingen trussel for miljøet

Kjemikaliene i vedlikeholdsmidlene som kommunen bruker for å vaske og polere plastisbanen er skadelige og giftige for liv i vann, ifølge produktbeskrivelsen fra leverandøren. Kommunen skriver at midlene fortynnes i vann til en slik grad at de ikke utgjør skade for miljø. Les hele saken

Til toppen