ØNSKER VELKOMMEN TIL FESTIVAL: Bent Erik Hodnebrog (f.v.), Jon Harald Haug, Katrine Flaa og Bernt Nordset lover musikalske opplevelser under Oppegård Kirkemusikkfestival.
Kultur
ØNSKER VELKOMMEN TIL FESTIVAL: Bent Erik Hodnebrog (f.v.), Jon Harald Haug, Katrine Flaa og Bernt Nordset lover musikalske opplevelser under Oppegård Kirkemusikkfestival. (Bilde: Jan Erik Range)

Spennende og med spennvidde

Det er bare å glede seg! Oppegård kirkemusikkfestival 2017 byr på et vanvittig bra program!

– Stor bredde i musikken, dyktige utøvere og store musikalske opplevelser!

Slik oppsummerer arrangørene programmet i årets kirkemusikkfestivalen, som foregår i hele kommunen om kort tid. 

Variert

Lokalt og internasjonalt, moderne og klassisk, fra Svartskog til Greverud. Fra Engangskor til tradisjonell norsk musikk. Det er klart for Oppegård kirkekulturfestival nok en gang, en kjent, kjær og populær festival, som alltid har mye bra å by på! 

FSTIVALKLAR: Bernt Nordset gleder seg til å vise frem alt det gode som årets kirkemusikkfestival har å by på!
FSTIVALKLAR: Bernt Nordset gleder seg til å vise frem alt det gode som årets kirkemusikkfestival har å by på! Foto: Jan Erik Range

I år starter den opp søndag 26. mars og avsluttes søndag 2. april.

– Oppegård kirkekulturfestival skjer annethvert år, og har egentlig holdt det gående med noen små avbrudd helt siden 1991, sier Bernt Nordset.

Les også: JOWST gleder seg til Kiev!

– Hovedideen bak denne festivalen er å la amatører og profesjonelle møte hverandre. Enten på samme konsert, eller på adskilte konserter.Den store uttellingen kommer når profesjonelle og amatører kan møtes i samspill. Det er alltid veldig inspirerende, sier han. 

Rikt musikkliv

– Så er vi så heldige at i denne kommunen har et rikt amatør musikkliv. Og vi også mange dyktige musikere bosatt her, om de ikke alltid er like kjente i nærmiljøet, og i år har vi vel gjort et lite scoop ved å få med Christian Ihle Hadland, som er en internasjonalt voksende stjerne, på pianokrakken. Han kommer sammen med noen gode venner, og skal ha en kammerkonsert, sier han. 

PS! Saken fortsetter under bildet

FLOTT: Sofiemyr kirke er perfekt for konserter! Dette er en av plassene du kan oppleve gode konserter under Oppegård kirkemusikkfestival
FLOTT: Sofiemyr kirke er perfekt for konserter! Dette er en av plassene du kan oppleve gode konserter under Oppegård kirkemusikkfestival Foto: Jan Erik Range

Stor spennvidde

Det er ingen tvil om at det er stor spennvidde i årets festival.

–  Vi har en stor spennvidde i stilarter. Repertoaret spenner fra jazz, til gospelmusikk, til helt klassisk med at det avsluttes med Händels Messias.Det er også veldig viktig å vise en stilistisk bredde, sier Nordset, så vi er veldig stolte over at vi nok en gang kan presentere Oppegård kirkekulturfestival, sier Nordset. 

Jazz og morsomt orgel

I år har festivalen et kjempespennende program, ifølge Bent Erik Hodnebrog.

– Det starter i Greverud kirke med jazzmesse der flere kor synger sammen, og med jazzmusikere. Det blir kjempebra, lover han.

SOFIEMYR KIRKE: Bent Erik Hodnebrog gleder seg stort til årets festival.
SOFIEMYR KIRKE: Bent Erik Hodnebrog gleder seg stort til årets festival. Foto: Jan Erik Range

Les også: Ja, det er fortsatt flotte skiforhold på Østre Greverud

– Så fortsetter vi på mandag, da er dskoleforestilling her i Sofiemyr kirke. Da er det orgelet som skal presenteres på en litt humoristisk og morsom måte, og vi får samme forestilling på kvelden, og da er det åpent for alle. Senere samme kveld får vi en fantastisk kammerkonsert med Christian Ihle Hadland, og flere andre utøvere, sier han.

– På onsdag får vi i Greverud kirke den samme konserten, som vi hadde på Sofiemyr dagen før, sier han. 

Opplesing av forfatter

OPPEGÅRD KIRKE. Jon Harald Haug gleder seg også til å by på godbiter av mange slag under årets festival..
OPPEGÅRD KIRKE. Jon Harald Haug gleder seg også til å by på godbiter av mange slag under årets festival.. Bilde: Jan Erik Range

En annen som er engasjert i festivalen, er Jon Harald Haug. Også han er superklar for årets festival!

Les også: Fra KORK til KoKo

- Jeg er glad for at Oppegårds eldste kirke også er med i festivalen, og at den har en konsert som er tilpasset lokalet, og at den kanskje har et litt mer intimt preg enn konsertene i Greverud og Sofiemyr, sier  Haug.

– Nå legges det vekt på at kirkekulturfestivalen ikke bare skal være musikk, men også kultur i en videre forstand, og da skal vi også ha opplesning av en forfatter som er bosatt på Svartskog og også er formann i forfatterforeningen, så det gleder jeg meg veldig til å være med på, sier Haug, som vil sitte bak piano og orgel, og få sangerne Tuva W. Hongve og Ingvild Storhaug med seg.

– Norsk musikk blir en rød tråd her, sier han.

Kor med hundre sangere

Det er ikke bare på instrumenter at det "skjer" under årets festival. 

DIRIGENT: Engangskorets Katrine Flaa.
DIRIGENT: Engangskorets Katrine Flaa. Bilde: Jan Erik Range

–  Fredag 31. mars skal vi ha en stor konsert her i Sofiemyr kirke, Da kommer Samuel Ljungblahd, han er en svensk gospelartist, og en av de kjente i Europa akkurat nå. Han skal synge sammen med undomskoret vårt Opus, og Engangskoret, som er et prosjektkor, sier Katrine Flaa.

– Så det blir 100 sangere som skal stå her og synge sammen med Ljungbladh. Det blir også et stort band på åtte musikere og med blåserrekke, forteller hun.

Det hele avsluttes med brask og bram, med avslutningskonsert med Handels Messias og barokkanerne!

–  Det er bare å glede seg, lover gjengen!

Nyheter Kolbotn stasjon

Pakkhuset som sykkelhotell

Bane NOR Eiendom foreslår midlertidig bruk av pakkhuset på Kolbotn stasjon som et sykkelhotell med plass til bare 20 til 30 sykler. Når Kolbotn stasjon skal bygges om, ønsker de å rive det bevaringsverdige pakkhuset. Les hele saken

Til toppen