FJERDE ÅRET: NM i bordtennis for yngre blir arrangert i  Sofiemyrhallen for fjerde gang. Dette bildet ble tatt under fjorårets NM.
Sport
FJERDE ÅRET: NM i bordtennis for yngre blir arrangert i Sofiemyrhallen for fjerde gang. Dette bildet ble tatt under fjorårets NM. (Foto: Gard Olsen )

Bordtennis-NM i Sofiemyrhallen

Fredag 15. til søndag 17. mars arrangeres Norgesmesterskap i bordtennis for yngre i Sofiemyrhallen.

I helgen arrangerer bordtennisgruppa i Oppegård IL Norgesmesterskap for yngre og Stiga 11-er'n i Sofiemyrhallen. Det er fjerde gangen Oppegård får NM og leder i Bordtennisgruppa i  Oppegård IL , Gard Olsen, gleder seg. 

GLEDER SEG: Gard Olsen, leder i bordtennisgruppa ser frem til NM som starter på torsdag.

– Det er det største bordtennisarrangementet i Norge, med 271 deltakere fra hele Norge.  Majoriteten er nok fra Østlandsområdet, men vi har også deltakere fra Trondheim, Bodø, Bergen, Molde og Sørlandet, sier Olsen. 

Fire dager til ende

Bordtennisgruppa starter riggingen til mesterskapet torsdag, med flytting av bordtennisbord til Sofiemyrhallen.

– Det er mange som skal inn og vi kommer til å sette opp 33 bordtennisbord. Vi flytter bord vi har stående på Greverud skole, Flåtestad, Østli, Østre Greverud og Vassbonn, sier Olsen. 

Bordtennis NM yngre 

  • Arrangeres i Sofiemyrhallen 15.-17. mars.
  • NM for yngre er NM for 13-års og 15-års klassene. Offisielt er det kun 15års-klassen som blir kronet med NM-tittel.
  • Stiga 11er'n er uoffisielt NM for 11-årsklassen.
  • 271 deltakere fra hele landet  er påmeldt hittil.
  • Oppegård IL Bordtennis arrangerer NM for fjerde gang, tidligere mesterskap har vært avholdt i 2013, 2016 og 2018.

Han belager seg på fire lange dager med rigging og mesterskap, men bedyrer at det er mest moro. 

– For å si det sånn: Jeg vet hva jeg skal gjøre i helgen. Jeg starter torsdag morgen med å hente lastebil for å transportere bord. Fire fulle dager til ende blir det nå, men det er gøy, og det er gøy å arrangere.

Ut av kjelleren

Mesterskapet starter klokken 10.00 på fredag, og klokken 09.00 lørdag og søndag, og holder på utover dagen og kvelden. Arrangementet er gratis å komme inn på og alle er velkomne som tilskuere. 

– Vi har hatt flere som har tatt turen innom tidligere som blir overrasket over nivået og blir litt fascinert av bordtennis som sport også, sier Olsen. 

Han håper selvfølgelig å å rekruttere flere bordtennisspillere i kommunen, og er tydelig på at å avholde slike store arrangementer er med på å løfte frem sporten. 

– Vi hadde en landskamp i november, vi prøver jo å synliggjøre oss litt. Mange har en bakgrunn med bordtennis fra kjellere og fritidsklubber. Jeg spilte også hjemme i garasjen. Det er gjerne det man forbinder bordtennissporten med, at man står i en kjeller og spiller, men så får man et litt annet inntrykk når man kommer og ser på hvilken idrett det er.

Til toppen