FOR EN UTØVER: Eirik Bye fra Oppgeård IL fosset opprinnelig inn til en fjerdeplass, men etter en protest, ble det bronse!
Sport
FOR EN UTØVER: Eirik Bye fra Oppgeård IL fosset opprinnelig inn til en fjerdeplass, men etter en protest, ble det bronse! (Foto: Geir Owe Fredheim)

Bronse til Eirik Bye!

Fjerdeplassen ble snudd til medalje etter protest i Pyenogchang.

Opprinnelig tok svaksynte EIrik Bye fra Oppegård IL fjerdeplass i finalen i klassisk sprint onsdag, men etter at Norge la inn en protest mot amerikaneren som tok bronsen og den ble tatt til følge, kan vi i dag gratulere Bye med bronsemedalje i de paralympiske leker i Pyeongchang i Sør-Korea.

Dette skjedde

Juryen konkluderte med at Adicoff hadde skøytet underveis i finalen, og dermed tilfalt medaljen vår lokale utøver.

Les også: En flott åttendeplass for Eirik Bye

– Målet har vært å være med å kjempe om medalje på alle øvelsene. Vi lyktes ikke helt på 20-kilometeren, men det ble en annen opplevelse i dag, sa Bye til Aftenposten etter at han hadde fått beskjeden.

NB! Saken fortsetter under bildet!

OVER MÅLSTREKEN: Eirik Bye og ledsager Arvid Nelson fosser over målstreken, uvitende om at det ble bronse. Foto: Geir Owe Fredheim

Også en flott åttendeplass

Bye har fra før en annen god prestasjon under lekene.

Under 20-kilometeren stående for synshemmede, fosset Eirik Bye fra Oppegård inn på tiden 53:18.2, noe som kvalfiserte til en åttendeplass i løpet under De Paralympiske Leker i PyeongChang i Sør-Korea tidligere i lekene.

Debatt Debattinnlegg

– Ny kurs nå!

"Høyre og KrF synes umettelige i sin appetitt på å bygge ned lokale skoger, selge kommunal eiendom og legge til rette for utbygging av Svartskog og Rikeåsen. MDG ønsker ny kurs i lokalpolitikken", skriver gruppelederen for Oppegård MDG, Jens Nordahl, i sitt debattinnlegg. Les hele saken

Til toppen