JUNIORLANDSLAGET: 17-åringen fra Greverud rykker frem i sin racer-karriere, og ble en del av juniorlandslaget i mars.
Sport
JUNIORLANDSLAGET: 17-åringen fra Greverud rykker frem i sin racer-karriere, og ble en del av juniorlandslaget i mars. (Foto: Synnøve Sundby Fallmyr)

Edward (17) fra Greverud er tatt ut til juniorlandslaget i racing

Edward Sander Woldseth har ikke lappen, men han er en av landets beste ungdommer til å kjøre racerbiler!

Med sesongen rett rundt hjørnet, går det fremover med stjerneskuddet fra Greverud: 17 år gamle Edward Sander Woldseth ble tatt ut til juniorlandslaget i Norges Bilsportforbund 11. mars.

Les også: Tatt imot som helter

 – Det er det største som har skjedd hittil, og jeg er veldig glad! Jeg har jobbet hardt for å oppnå dette, og synes det er veldig spennende, sier han fra stuen sin på Greverud. 

Han kjører Formula Basic og Formula STCC - skikkelig racerbiler! 

Han er også med i Team Greenpower Racing & Technology, som er Norges første og eneste internasjonale formelbilteam. 

Å være med på juniorlandslaget, betyr at han har fått sitt eget støtteapparat som følger ham med i utviklingen med trening og forbereding til sesongen. Han trener med dem omtrent to ganger i måneden i Lillestrøm. 

Saken fortsetter under bildet. 

SIMULATOR: Her øver han hver eneste dag, i stolen som er i akkurat samme stilling som en ekte racer-stol, og med VR-briller. Foto:  Synnøve Sundby Fallmyr

Året da han satset

Det er først det siste året at han bestemte seg for å satse skikkelig, og trener hver eneste dag med styrketrening og simulatortrening. 

– Det er veldig fysisk krevende å kjøre disse bilene, så vi må være i topp fysisk form, forklarer han. 

Les også: – Godt å være hjemme igjen

Han fikk prøve seg i Formula Basic, som har biler med 100 hestekrefter og som veier 550 kilo med sjåfør, i en alder av tretten år. Nå er han 17, og siden han virkelig begynte å satse på Formula-karrierer, han det gått straka vegen oppover siden i fjor. 

– Mye trening og jobbing har gitt resultater, smiler han.

PS: Det kommer et større portrettintervju om den unge racer-kjøreren om ikke så lenge!

GUL KULE: Her står han med sine nye racerbil, Renault 1.6, som han gleder seg til å kjøre. Den står i garasjen til naboen, og selv om han er glad i å skru, er det skolen som er viktigst. – Pappa sa at han kunne skru på bilen hvis jeg konsentrerer meg om skolen, smiler han. Foto:  Synnøve Sundby Fallmyr

 

 

Debatt Lerduebanen

– Setter foreningens fremtid på spill

"Ved å legge ned Ole Haug-lerduebane uten å samtidig ha en alternativ plassering til skytebanen, står hele Oppegård jeger- og fiskerforenings fremtid på spill fra og med 1. januar 2020", skriver Arild Burud i sitt leserinnlegg. Les hele saken

Til toppen