HØYT HEVET: Etter sesongens siste trening for JuniorDans 6-8 år ble pokalene hevet for å vise at de alle er vinnere.
Sport
HØYT HEVET: Etter sesongens siste trening for JuniorDans 6-8 år ble pokalene hevet for å vise at de alle er vinnere. (Foto: Torbjørn Eriksen)

En annerledes avslutning

Da koronapandemien slo til, svingte Tove Morstad i Follo Dansestudio seg raskt rundt for å gi danserne et tilbud.

– Den første uken ble relativt hektisk. Vi prøvde å finne ut hvordan vi kunne gi danserne et treningstilbud, det var jo ingen som kunne fortelle hvor lenge denne tilstanden ville vare. Vi startet derfor med å lage små instruksjonsvideoer til danserne med hjemme-trening. Deretter jobbet vi videre med å finne andre og bedre digitale løsninger. Det er jo ikke hverdagslig å måtte organisere dansetrening hjemme i stuene til danserne.

IMPONERTE: Danserne på MiniDans 3-5 år imponerte stort og var veldig disiplinerte. Da de ankom studio var det rett frem med hendene for en omgang med håndsprit. Bare det fortjente en pokal, sier Tove Morstad.

– Det ble satt opp Zoom-treninger for alle partier, fra de minste til de største. Det var tidvis like mange som fulgte de digitale treningene som de som møter frem på treningene, forteller Morstad.

Gradvis åpning

Da myndighetene tillot det, ble studio åpnet for treninger med fem personer.

– Danserne måtte da melde seg på slik at ikke for mange møtte frem. De var også nødt til å vente utenfor til vi hadde tømt et parti og vasket studio mellom partiene.

Da myndighetene åpnet for at 20 kunne trene samtidig var det en riktig glad gjeng med småbarn som kunne møte frem i studio.

– Jeg er veldig glad for at vi fikk noen treninger sammen før vi tok sommerferie. De minste danserne er vant til at foreldrene følger opp og sitter utenfor, men nå har foreldrene måttet vente ute mens de små fra 3-årsalderen har klart seg utrolig godt selv. Mange års trenererfaring har også kommet godt med, sier Morstad.

Glade dansere

Forrige uke ble det en helt annerledes avslutning på sesongen i Follo Dansestudio.

Saken fortsetter under bildet! 

TØY OG BØY: Dansere må være myke, smidige og sterke. Derfor inneholder de fleste treningstimer også øvelser for å tøye og strekke på kroppen i form av lek og moro.


– Vi er jo vant til å ha en stor fest med alle dansere samlet til oppvisning og konkurranse. Denne gangen ble det utdeling av pokaler i studio for de som hadde anledning. Dessverre ble ikke de kommunale hallene vi også benytter til trening rundt om i området åpnet tidsnok, så trener Kristine og jeg reiste ut og delte ut pokaler på de stedene, til de som har deltatt på zoom-treninger, sier Tover Morstad, og håper på litt mer normale tilstander når treningene starter opp igjen i høst.

– Jeg håper vi kan gi det samme tilbudet som tidligere også rundt om i distriktet. Så når vi kommer til november skal vi ha en heidundrende fest og ta igjen for den vi ble snytt for i våres. Jeg gleder meg til de små igjen kan vise foreldre og besteforeldre alt de har lært her, sier Tove Morstad.

Nyheter Oljeutslipp til Tussetjern

Kystverkets beregning av oljeutslipp: 350 liter

Kystverket krever at Langhus-firmaet som er ansvarlig for oljeutslipp til Tussetjern må gjøre rede for tiltak innen 9. juli. Det tas nå utgangspunkt i utslipp av 350 liter olje, som er mye større enn det kommunens antydninger viste. Les hele saken

Nyheter Oljeutslipp til Tussetjern

– Det er veldig uheldig for oss

Mellom 25 og 30 liter utvannet hydraulikkolje har lekket ut fra en hydraulikktank hos Regnbuen Gjenvinning på Langhus, ifølge logistikk- og HMS-ansvarlig Jan Bjørheim i Regnbuen Gjenvinning AS. Les hele saken

Til toppen