STØTTE: Hun sier hun alltid har fått god støtte til fotballen, fra venner, familie og kolleger. – Jeg har aldri hørt «nei, slutt med dette tullet og finn deg noe seriøst å gjøre», det har alltid vært mye oppmuntring, sier hun. Det har gjort at hun har vært sikker i sin sak, og heller ikke vurdert å gi opp fotballen, selv om det har vært utfordrende til tider.
Sport
STØTTE: Hun sier hun alltid har fått god støtte til fotballen, fra venner, familie og kolleger. – Jeg har aldri hørt «nei, slutt med dette tullet og finn deg noe seriøst å gjøre», det har alltid vært mye oppmuntring, sier hun. Det har gjort at hun har vært sikker i sin sak, og heller ikke vurdert å gi opp fotballen, selv om det har vært utfordrende til tider. ( Synnøve Sundby Fallmyr)

– En fotballdrøm i oppfyllelse

Fotballspiller og lærer Ina Gausdal (26) har brukt mye av tiden sin her i Oppegård, og er nå i ferd med å få oppfylt drømmen sin.

Selv om hun er fra Sarpsborg og bor i Oslo, er det på Sofiemyr at fotballspiller Ina Gausdal har kommet dit hun er i dag.

Denne unge kvinnen på 26 år er nå blitt det hun drømte om, og jobber som det hun utdannet seg som: En situasjon mange unge i dag må se langt etter.

 Les også: Ina inn på landslaget!

– Da jeg ble tatt ut til landslaget i høst, visste jeg ikke hvordan jeg skulle reagere. Jeg fikk ikke beskjed før treneren min fortalte det til meg på ettermiddagen. Da ble jeg selvfølgelig veldig glad!

Saken fortsetter under bildet. 

I AKSJON: Her ser du Ina Gausdal i aksjon på den nye Vålerenga stadion. Fra åpning av Vålerenga nye stadion på Valle Hovin. Her hilser hun på fansen.
I AKSJON: Her ser du Ina Gausdal i aksjon på den nye Vålerenga stadion. Fra åpning av Vålerenga nye stadion på Valle Hovin. Her hilser hun på fansen. Bilde:  Synnøve Sundby Fallmyr

Spilte for Norge

Hun fikk nemlig spille for Norge i VM-kvalifiseringskampen borte mot Nederland i oktober.

Les også: Knut Slatleim gleder seg til sesongen!

Selv om de tapte kampen, ser hun tilbake på den som en av hennes største fotballopplevelser.

Les også: Naomi til Kolbotn

– Jeg satt til og med på benken! Men med en stadion med 23.000 tilskuere, ga det en fantastisk totalopplevelse!

Saken fortsetter under bildet. 

HJEM TIL SARPSBORG: I julen liker hun aller best å ha en rolig uke med familien hjemme i Sarpsborg.
HJEM TIL SARPSBORG: I julen liker hun aller best å ha en rolig uke med familien hjemme i Sarpsborg. Bilde:  Synnøve Sundby Fallmyr

Fotballspiller og lærer

I høst har Gausdal sjonglert mellom to jobber; som norsklærer på Vassbonn skole i en 40-prosentstilling, og som fotballspiller.

– De ansatte på skolen har stor forståelse for at jeg bruker mye tid på fotballen. Jeg er heldig som får bestemme så mye selv. Jeg trives veldig, og har gode kolleger. Men - det aller beste hadde jo vært å kunne være fotballspiller på heltid, sier hun og smiler lurt.

Les også: Se åpningskampen av nye Vålerenga!

Det er ikke en enkel sak å skulle sjonglere mellom disse to yrkene: lærer og profesjonell fotballspiller.

– Det er kanskje det mest utfordrende; å skulle være helt tilstede både som fotballspiller og lærer, sier hun ettertenksomt.

Saken fortsetter under bildet. 

PÅ HJEMMEBANE: Ina Gausdal der vi liker henne aller best - på Sofiemyr stadion.
PÅ HJEMMEBANE: Ina Gausdal der vi liker henne aller best - på Sofiemyr stadion. Bilde:  Samuel Ninson

Fotball fulltid

Og nå går virkelig drømmen i oppfyllelse for den unge kvinnen! Nå har hun signert ett år til for Kolbotn, og får muligheten til å spille fotball på heltid etter jul!

Les også: Solveig Gulbrandsen i sving i 2018 også - med god hjelp!

– Jeg får permisjon fra den faste stillingen på Vassbonn, og skal eventuelt jobbe litt som vikar der, bare. Så det blir spennende!

Saken fortsetter under bildet!

Bilde:  Synnøve Sundby Fallmyr

– Glad jeg tok sjansen

Hun tilbringer store deler av tiden sin her i Oppegård, siden hun både jobber og trener her. Hun trives godt her, men kommer nok ikke til å flytte hit.

– Det var jo det som var hovedgrunnen til at jeg fikk meg jobb her; at det er her jeg spiller fotball. Men foreløpig setter jeg stor pris på det urbane.

Les også: – Vi skal avslutte med stil

Den unge kvinnen har jobbet målrettet i over seks år med å komme dit hun er nå.

– Det lønner seg å jobbe hardt! Jeg håper at om tjue års tid, vil jeg se tilbake på denne perioden av livet mitt, og tenke: Jeg er glad for at jeg prøvde, for at jeg tok sjansen.

 

 

Til toppen