SPENTE: Her er gjengen som skal kjempe om poeng i årets 4. divisjon for damer. Søndag er det sesongstart!
Sport
SPENTE: Her er gjengen som skal kjempe om poeng i årets 4. divisjon for damer. Søndag er det sesongstart! (Foto: Samuel Ninson)

Endelig sesongstart for OI-damene

Søndag kveld sesongdebuterer Oppegårds nye A-lag for damer!

8. april blir nok en historisk dag her i kommunen. Oppegård IL damer skal spille sin aller første offisielle kamp.

Damene er satt opp i samme avdeling som Amasone, Asker, Bækkelaget 2, Bærum 2, Grei, Hasle-Løren, KFUM, Manglerud Star, Nordstrand, Oldenborg og Stabæk 4. Her blir det mange lokale oppgjør!

Kriger-damene spiller sin første kamp for sesongen mot Grei på Østre Greverud kunstgress, søndag den 8. april klokken 20.15.

Ungt lag

Oppegårds damelag har en snittalder på 17 år, men det stopper ikke krigerne våre i å gå på kunstgresset uten respekt for kanskje eldre motstandere!

– Vi har et ungt lag. Det blir spennende å prøve oss mot damelag med mer erfarne spillere, sier kaptein Alma Hagen.

Les også: OI-damene på banen

OI-fotball har seks profesjonelle trenere. Pascal Nije er én av dem, og er hovedtrener for damelaget. Han er opprinnelig fra Gambia, og som fotballproff har han fortid i Allsvenskan. Det er øverste nivå i Sverige i fotballsammenheng.

– Pascal er én av våre seks profesjonelle trenere. Han er en svært dyktig trener, sier Erik Foss som er sportslig leder i OI-fotball.

NB! Saken fortsetter under bildet!

KLAR FOR Å KJEMPE: Kaptein Alma Hagen. Foto: Samuel Ninson

Alternativ til Kolbotn

Her i Oppegård er det som regel Kolbotn vi forbinder med damefotball, men det er en sterkt utvikling på damesiden. Lagleder Bjørn-Erik Arnesen mener at det nye damelaget gir et annet fotballtilbud i kommunen.

Les også: OI-damene på banen

– Alle kan ikke spille på Kolbotns toppserielag. Vi er til for de 99% andre. I tillegg er rekrutteringen på jentesiden god. Vi har dannet et damelag for å beholde de talentene vi dyrker, sier Arnesen.

Nå skal de altså få bryne seg i første seriekamp. Kampstart er søndag den 8. april klokken 20.15.

Møt opp på Østre Greverud Kunstgress og hei damene våre frem til seier!

SPENTE: Her er gjengen som skal kjempe om poeng i årets 4. divisjon for damer. Søndag er det sesongstart! Foto: Samuel Ninson

 

Debatt Utbygging på Myrvoll

Antropocen på Myrvoll

"Utbyggingen på Myrvoll får stå som et skrekkens eksempel, der store områder med natur er utradert rundt det som skulle og burde være en utbygging konsentrert på den gamle Trelasttomten, men som til de grader este ut over sine bredder og medførte masseødeleggelse", skriver leder for Naturvernforbundet i Oppegård, Mariella Nora Isabella Filberg Memo, i sitt debattinnlegg. Les hele saken

Til toppen