KNALLGOD PÅ SJUSJØEN: Erlend Hokholt gikk inn til en fjerdeplass nylig, og markerer seg stadig i sporet!
Sport
KNALLGOD PÅ SJUSJØEN: Erlend Hokholt gikk inn til en fjerdeplass nylig, og markerer seg stadig i sporet! (Liv Hokholt)

Erlend Hokholt har målet i sikte

Skiskytter Erlend Hokholt (20) fortsetter å imponere.

På søndag gjorde han det knallbra på Sjusjøen. Under 15 km fellesstart for B-klassen tok han fjerdeplassen, kun slått av Brendan Green og Christian Grow fra Canada og Jørgen Krogsæther fra Ullensaker Skiklubb.

Dette var et stort og viktig renn, med hele 21 deltakende nasjoner. For mange løpere var også dette en gjennomkjøring før verdenscup i Sverige neste uke og IBU cup i Norge neste helg, hele verdenseliten var derfor med i konkurransen.

– Dette var gøy. Jeg skjøt bra, og det hjelper jo dét. Kroppen var litt tung, men det gikk jo greit, så jeg er absolutt «happy» med det, forteller Hokholt.

Sikter høyt

Oppegård-gutten har flere ganger tidligere markert seg som en fremragende skiskytter, og han sikter stadig høyere.

Les også: Sikter seg inn på en karriere som skiskytter

– Det var en god sesongåpning på Sjusjøen, og med hard konkurranse. Men det var nok ikke det viktigste løpet mitt i år. For etter jul blir det Norgescupen for oss juniorer, der blir det viktig å prestere bra. Det er to-tre Norgescuper etter jul som blir viktige, da blir det uttak for oss til junior-VM. Også er det NM på Simostranda i februar som er det store målet, avslører en målbevisst Hokholt.

NB! Saken fortsetter under bildet!

GLADGUTT: Erlend Hokholt er sterkt engasjert i sporten sin.
GLADGUTT: Erlend Hokholt er sterkt engasjert i sporten sin. Bilde: Liv Hokholt

Skutt gullfuglen

Erlend Hokholt har også fått en lokal sponsoravtale som han mener vil bety mye for ham fremover.

Les også: Sterk tredjeplass på Hokholt

– Det stemmer, jeg har fått en avtale med Bolig & Eiendomsutvikling. Jeg dro innom dem en dag og tok en prat, og de var kjempepositive med en gang. De ville gjerne støtte en lokal løper, og jeg trenger samarbeidspartnere som støtter opp om satsingen min. Så dette er jeg veldig takknemlig for, understreker Hokholt.

NB! Saken fortsetter under bildet!

STÅR PÅ I SPORET: Her går det unna!
STÅR PÅ I SPORET: Her går det unna! Bilde: Liv Hokholt

Har troen!

Paal Gundersen, administrerende direktør i Bolig- og Eiendomsutvikling, forteller at de har inngått en treårs-avtale med Hokholt, og at de følger godt med på satsingen hans fremover.

– Erlend satser hardt, og har lyst til å bli veldig god. Dessuten er han født og oppvokst her i Oppegård. Vi har jo en tradisjon for å sponse lokale utøvere innen idrett og kultur her i Oppegård kommune. Så at vi kan bidra til at Erlend får satse ordentlig, er hyggelig for oss også. Men det forutsetter at han satser ordentlig i år, og alt tyder jo på at han gjør det, forteller Gundersen.

Les også: Skjøt seg til junior-EM!

Dermed er det bare å ønske 20-åringen lykke til videre i hans karriere. Hvem vet? Kanskje det er nettopp denne karen fra Oppegård vi vil se vinne de store medaljene for Norge i store mesterskaper i årene som kommer? Vi tror på det!

Til toppen