TOK NYE STEG: Oppegård-mannens fantastiske innsats ble nok en gang anerkjent av Idrettstoppen
Sport
TOK NYE STEG: Oppegård-mannens fantastiske innsats ble nok en gang anerkjent av Idrettstoppen (Bilde: Skjermdump)

Et sensasjonelt år for Eirik Bye

Oppegård-mannen Eirik Bye ble nominert til årets funksjonshemmede utøver 2018 på Idrettsgallaen. Den store begivenheten fant sted 6. januar 2018 på Hamar OL-Amfi, der Andreas Bjørnstad (svømming) stakk av med prisen.

De to øvrige nominerte i klassen var Nils-Erik Ulset (skiskyting/langrenn) og Adam Wenham (svømming).

I fjor deltok 21-åringen fra Tårnåsen i Word Para Skiing Nordic Championships i den tyske byen Finsterau. Der var han med på å sikre stafettsølv for Norge. Han vant også sin første individuelle bronse i mesterskapet. Med flere sterke prestasjoner i 2017, er langrennsløperen litt uheldig som ikke vant prisen på Hamar lørdag kveld.

Han var tidligere nominert på Idrettsgallen i 2016.

Gode resultater

Bye la ned meget gode resultater forrige sesong, men det ble ikke noe pris på ham i forrige uke. Han er imidlertid ikke skuffet.

– Jeg hadde en veldig god sesong og et fantastisk VM i fjor. For å vinne prisen må man nok ha medalje av edleste metall. Det var en svært verdig vinner som vant prisen, sier Eirik Bye.

Han tilføyer at det er veldig stort å bli nominert i seg selv.

Les også: Hjemmefordel i NM-kvalifisering for KIL

Uforventet

Prestasjonsivrig: Vil forsette med den gode formen han har vist i 2018 Bilde: Skiforbundet

Bye fikk beskjed fra Norges idrettsforbund (NIF) om at han var nominert til prisen i slutten av November. 

–  Jeg hadde ikke forventet dette, så det var veldig overaskende. Det er jo noe som gir motivasjon videre å bli nominert til en slik pris, sier Bye.

Stas

Langrennsløperen mener at det var veldig stas å få være en del av en høy prestisje begivenhet, og det var spesielt å sitte i salen som han har sett hjemme på TV i en årrekke.

–  Idrettsgallen er jo et kjempestort og profesjonelt arrangement. Helt fra vi ankom areaen, var det god stemning og en spesiell atmosfære. Vi gikk inn på rød løper med hele det norske presseforbundet til stede, sier Bye.

Han tillegger at dette er noe han ikke er vant til. Han forteller også om selve showet.

– Under selve showet går det ganske i ett, så man følger egentlig mest med på det. Jeg satt på bord med blant annet Petter Solberg. Han har jeg faktisk vært på kaffe besøk hos tidligere! Men det er også kult å treffe andre idrettsutøvere på en slik arena og ikke bare ute i felten, forsetter han.

Takketalen

Så hva ville Eirik Bye sagt i takketalen sin?

–  Jeg ville nok lagt vekt på lagt kameratene mine. Jeg setter stor pris på å være et lag og utvikle med sammen med andre. Vi pusher hverandre under trening og sparrer med hverandre utenom.

Han sier at han også ville nok lagt vekt på ledsageren sin.

–  Han er en helt sentral faktor i min satsing både under trening og konkurranse. I år har vi flyttet sammen for å satse for fullt mot Paralympics i PyoengChang. Vi trener sammen stort sett to ganger hver gang. Derfor er samarbeidet vårt på et høyt nivå. Det ville vært vanskelig å drive på med dette uten ham, forsetter Bye.

Umiddelbare planer

Langrennsløperen har mange konkurranser å forberede seg til i oppkjøringen til PyoengChang.

–  Nå venter spring på torsdag og 15km på fredag i NM. Der er målet å ta en gull medalje. Videre er det verdenscup i Tyskland i neste uke. Deretter er det verdenscup avslutning i Finland før vi reiser til PyoengChang i starten av mars, avslutter Bye.

De paralympiske vinterleker i PyoengChang begynner 8. mars 2018.

Les også: OI-utøvere tatt ut til IPC World Cup

Nyheter Kolbotn stasjon

Pakkhuset som sykkelhotell

Bane NOR foreslår midlertidig bruk av pakkhuset på Kolbotn stasjon som et sykkelhotell med plass til bare 20 til 30 sykler. Når Kolbotn stasjon skal bygges om, ønsker de å rive det bevaringsverdige pakkhuset. Les hele saken

Til toppen