Oslo skifestival 2018 (Foto:  Oppegård IL)
Oslo skifestival 2018 (Foto:  Oppegård IL)
Oslo skifestival 2018 (Foto:  Oppegård IL)
Oslo skifestival 2018 (Foto:  Oppegård IL)
Oslo skifestival 2018. (Foto:  Oppegård IL)
Oslo skifestival 2018 (Foto:  Oppegård IL)
Oslo skifestival 2018. (Foto:  Oppegård IL)

Fantastisk helg for skigruppa i Holmenkollen

I helgen som gikk var det duket for Oslo skifestival i Holmenkollen. Det var et sterkt bidrag fra OI.

Sist helg var det igjen klart for Oslo skifestival. To dager med skifest i Holmenkollen. Rennet som i over 40 år er arrangert av Høybråten-Stovner IL samler over 2000 deltagere fra 8 til 16 år.

Det er stor stas å få gå i world-cup løypene og se navnet sitt på storskjerm, så løpere fra hele landet tar turen til Oslo denne helgen for å få være med. Nok en gang leverte arrangøren en perfekt renn, med løpere på start hvert 10 sekund fra soloppgang til solnedgang.

Les også: Klar for skitur på Tårnåsen skole (og i resten av kommunen) 

Det perfekte vinterværet ga muligheter for avslapning for "støtteapparatet". Oppholdsvær og tørrvoksføre har ikke vært vanlig de siste vintrene. Stress og tvil om smørevalg ble i år erstattet med smil, kaffe og hvilepuls. 

NB! Saken fortsetter under bildet! Se også bildekarusell øverst i saken!.

Oslo skifestival 2018. Foto:  Oppegård IL

22 løpere

Skigruppa i Oppegård stilte med 22 løpere på startstreken i år. Lørdag var det individuelt renn, og søndag var det klart for stafetter for de yngste (under 14) og jaktstart for 15 og 16 åringene.

Les også: Slo til igjen!

Det var som alltid fantastisk innsats fra alle OI-løpere. Best uttelling ble det for Kine og Vegard som kapret 7. plassen i lørdagens renn og sikret seg gode utgangspunkt før søndagens jaktstart.

Kine forsvarte plassen, mens Vegard var mer uheldig. En nærkontakt med en motstander endte med åpen binding, skia forsvant og Vegard måtte først jakte etter skia før han kunne fortsette.

NB! Saken fortsetter under bildet! Se også bildekarusell øverst i saken!

Oslo skifestival 2018. Foto:  Oppegård IL

Godt utnyttet

Resten av løperne våre, Marie, Kristoffer, Markus og Gabriel leverte gode løp og gikk seg godt oppover listene. Virket som om våre løpere trives bedre i harde løyper enn mange av konkurrentene. Motbakkene på Golfbanen på Greverud er tydeligvis utnyttet godt på trening. Bare å ønske lykke til under Hovedlandsrennet på Lygna i februar. 

Les også: Sjekk den hjemmelagde vinterparken

De yngre løperne stilte flere lag i stafettklassene. 11 åringene våre stilte to lag i startfeltet med 157 andre lag!! God trening i å gå stafett, men nesten mer erfaring til å starte i Wasaloppet om noen år.

Også her ble det litt nærkontakt for våre, og som andre store skiløpere har opplevd i Kollen ble det stavbrekk for Fredrik. Noe som egentlig bare var litt kult, etter at skuffelsen hadde lagt seg.

Sport Kunstgress på Østre Greverud

– Banen er isete og helt ubrukelig til fotball

De siste to ukene er flere fotballtreninger på kunstgressbanen på Østre Greverud blitt avlyst og nå har de første kampene mot andre lag også blitt avlyst. Alt på grunn av at undervarmen ikke virker. Fotballmiljøet er frustrert. Les hele saken

Til toppen