JUBEL: Endelig var det grunn til å juble for KIL-damene på Sofiemyr. Her fra en annen jubelanledning.
Sport
JUBEL: Endelig var det grunn til å juble for KIL-damene på Sofiemyr. Her fra en annen jubelanledning. (Foto: Sigbjørn Vedeld.)

Femmåls-thriller for KIL-damene

Midt under Eventyrfestivalen i Oppegård sørget Isabell Herlovsen & co for en eventyrlig opptur for Kolbotn i Toppserien.

At Herlovsen fortsatt holder europeisk klasse så alle som fikk med seg Norges kamper under sommerens VM. Men i KIL-drakta har det gått tråere den siste tiden. I dag løsnet det endelig, både for storscoreren og resten av laget.

Det startet derimot treigt. Den tidligere storheten Stabæk tok ledelsen 0-1 etter et kvarter, og holdt unna til pause. Det så ut til å gå mot en reprise fra midtuken da Stabæk slo Kolbotn 2-0 på eget gress, og sendte trener Knut Slatleim & co nærmere nedrykkssumpa.

Ikke vet vi hva Slatleim serverte av gloser og annet snacks i pausen, men at det virket er i alle fall sikkert. Allerede to minutter ut i omgangen steg forsvarsklippe Sara Hørte til værs på bakerste stolpe og stanget inn utligningen. Viktig og fullt fortjent.

Tok ledelsen

VIKTIG MÅL: Isabell Herlovsen banket inn det viktige 3-2-målet mot Stabæk. Foto: Kolbotn Toppfotball.

KIL-damene ville ha mer. Fem minutter senere ble det slått en lang ball ut mot venstre, som Herlovsen tok opp jakten på. Hun fintet en Stabæk-forsvarer i retning Biltema, før hun fosset inn mot mål. I stedet for å prøve seg selv fra spiss vinkel, så hun kaptein Sigrid Heien Hansen løpe seg fri i boksen. En presis pasning og en kontant avslutning senere, var hjemmelaget i føringen. Da var det herlig stemning på tribunen.

Lykken ble derimot kortvarig. Ti minutter senere sørget nevnte Blakstad for balanse i bøkene, da hun satte inn 2-2.

Svarte umiddelbart

Vi kan bare ane hvilke mørke tanker som gikk gjennom hodene til Herlovsen & co, men heldigvis fikk de brukt aggresjonen fornuftig.

Det gikk nemlig bare to minutter før Kolbotns jernkvinne på topp igjen sørget for ledelse for hjemmelaget, og ny samba-stemning på tribunen. Heldigvis for de 11 hvitkledde på banen og rundt 200 tilskuerne på tribunen, klarte ikke Stabæk å svare igjen. Sagt med andre ord: Snipp, snapp, snute, så var Kolbotn i rute.

Nå ligger Kolbotn på 7. plass i Toppserien med 21 poeng, fem poeng foran Trondheims-Ørn på kvalikplass. Kanskje trenger ikke innspurten av årets sesong bli så fryktelig spennende likevel.

Leserinnlegg

Kommunevalget 2019 var også et personvalg – hva lærte og vil Høyre og FrP?

"Vi har ved dette valget ikke kunnet stryke kandidater, men Høyre bør ta inn over seg at velgerne ikke ønsket Høyres kandidat og at oppslutningen om partiet har sunket fra 37.5 prosent til 29.9 prosent. Thomas Sjøvold og hans partiregime i Oppegård har sin del av ansvaret for dette", skriver Gunnar Sveen fra lokalbevegelsen OppegårdsVenner i sitt leserinnlegg. Les hele saken

Til toppen