RØDT MOT BLÅTT: Julie i rødt møtte tyske Hanna Frotscher i bronsekampen.
Sport
RØDT MOT BLÅTT: Julie i rødt møtte tyske Hanna Frotscher i bronsekampen. (Foto: Gabor Martin, UWW)

Femteplass i EM

Det ble en spesiell 17. mai-feiring for Kolbotns Julie Amundsen Dalsbotten, som feiret dagen med Ungdoms-EM i bryting i Skopje i Makedonia.

Julie Amundsen Dalsbotten tok en solid femteplass i 53 kg på selveste nasjonaldagen. Hun hadde flotte kamper mot Amina Tandelova, Russland som tok sølv, og spesielt mot Viorica Topala, Moldova.

Da gikk hun på som en rakett, tok dobbeltben, først en gang, så nok en gang og ledet 4-1 i poeng. Fallseieren kom allerede etter 1.08 i kampen.

Bronsekampen

Så var hun klar for bronsemedaljekamp mot Hanna Frotscher, Tyskland, en spesialist på dobbelt benangrep. Likevel tok Julie ledelsen 1-0 i kampen før hun ble med på et dobbeltben.

Les også: Knallhard toppkamp

Resultatet ved halvtid var 2-1 til tyskeren. I 2. periode tok det på kreftene, og noe ukonsentrert gikk Julie på tyskerens spesialgrep. Ved full tid sto det 8-1 til tyskeren, og det ble 5. plass til Julie Amundsen Dalsbotten.

Det er verdt å merke seg at dette er den beste plasseringen til en kvinnebryter fra Kolbotn siden Anne Knudsen tok bronse i EM for ungdom i 2001.

Saken fortsetter under bildet. 

RØDT MOT BLÅTT: Julie i rødt møtte tyske Hanna Frotscher i bronsekampen. Foto: Gabor Martin, UWW

Lovende debut

I gutteklassen debuterte Kolbotns Hermund Ophaug i Ungdoms-EM. Han utkjempet en god kamp mot finnen Kaspari Kauhanen, men måtte gi tapt på slutten slik at det ble 8-3 poengtap.

Les også: Racer-Edward (17) fra Greverud slo til igjen!

Dette til tross viste Hermund gode takter i sin internasjonale mesterskapsdebut. Han var nær rekvalifiseringskamp, men finnen misset og tapte knepent i kvartfinalen, slik at det glapp for Kolbotn-gutten.

Nyheter Storebukta-prosjektet

– Kjører anleggsvannet fra Storebukta til Vestby

Etter krav fra Fylkesmannen ble det langvarige utslippet fra Storebukta-prosjektet til Kolbotnvannet stoppet onsdag forrige uke. Utbyggeren kjører nå anleggsvannet fra Storebukta til en lanbrukseiendom i Vestby hvor vannet oppbevares i en tett tank. Les hele saken

Nyheter Prisøkning fra 27. januar

Ruter øker billettprisene

Førstkommende søndag kommer den årlige prisendringen fra Ruter som innebærer en prisøkning på de fleste billettyper. Samtidig endres aldersgrensene for barn og ungdom slik at barn under seks år reiser gratis og ungdom betaler barnebillett frem til fylte 18 år. Les hele saken

Til toppen