GODT LØFT: Håvard løfter Ashot Kiakosyan, Armenia, vinner 5-1 og sikrer semifinalekamp.
Sport
GODT LØFT: Håvard løfter Ashot Kiakosyan, Armenia, vinner 5-1 og sikrer semifinalekamp. (Foto: Ove Gundersen)

Femteplass i junior EM

Med 5. plass i bryte-EM i Roma, onsdag 1. august,  har Håvard Jørgensen, Kolbotn IL (67 kg) tatt sin hittil beste plassering i et internasjonalt mesterskap for junior.

Kolbotn-bryteren hadde denne gang en heller trøblete sesongoppkjøring til årets junior-EM i Roma. Det meste av våren var han syk, og da han igjen var på beina ble det full konsentrasjon om de avsluttende eksamener på videregående skole. Dermed var det kort tid igjen til forberedelsen til mesterskapet, men dette til tross leverte Håvard igjen solid bryting og endte på femteplass. Veien til medalje var nær.

Les også: Kraftfulle Karin

Tre strake seire

Først vant Jørgensen på teknisk mot Nikolas Hulmann, Slovakia med 11-0. Deretter ble det seier 4-1 på poeng mot Krasimirs Dormushev, Bulgaria, og i kvartfinalen møtte han Ashot Kirakosyan, Armenia. Også dette ble en tøff fulltidskamp med 5-1 seier.

Saken fortsetter under bildet.

LUFTETUR: Håvard Jørgensen (blått) tar bulgareren Krashimirs Dormushev med på en solid luftetur og vinner på poeng. Foto: Ove Gundersen

Klar for semifinalen

Nå var Håvard klar for semifinalen mot Aliksander Liavonshik, Hvite-Russland. Det ble en merkelig kamp. Håvard virket litt kjørt, men klarte likevel å mobilisere krefter. Dessverre fikk han et par tvilsomme dommeravgjørelser imot seg og tapte 1-3 på poeng.

Les også: Hold deg i form med yoga i sommer

Aliksander lykkes deretter og ble mester. Det resulterte i at Håvard Jørgensen kom i bronsefinalen mot Isamil Gul, Tyrkia, men da var det ikke mye energi igjen. Han tapte på teknisk fall med en femteplass som resultat.

Også Sofia Aak med

Sofia Aak (59 kg) var Kolbotn ILs andre EM-deltager. Hun møtte Morena De Vita, Italia i første runde. Italieneren dukker inn på dobbeltben, Sofia blokkerte, men De Vita fortsatte presset og klarte å løfte Kolbotn-jenta og skåret to poeng. Da ble Sofia litt for ivrig for å prøve å utlikne ledelsen. Hun presset på, og åpnet dermed for et brannmannskast og tapte på fall.

De Vita gikk ikke til finalen og dermed var Sofia ute av turneringen.

Nyheter Nytt helsesenter på Trollåsen

Fikk avslag fra Fylkesmannen

Etter en naboklage har Fylkesmannen satt en foreløpig stopper for byggingen av et nytt helsesenter på Trollåsen. Avslaget fra Fylkesmannen gjør at prosjektet skal utsettes ytterligere i påvente av en ny omregulering av tomten. Les hele saken

Nyheter Sumpskogen ved Storebukta

– En hån mot naturen

Leder i Naturvernforbudet i Nordre Follo, Mariella Nora Isabella Filberg Memo, reagerer sterkt på anleggelse av den nye gangveien inne i den rødlistede sumpskogen ved Storebukta. – Verken utbyggeren eller kommunen ved Vei og Park har faglig kompetanse til å vurdere felling av trær der, sier hun. Les hele saken

Til toppen