UNGE NORGESMESTERE: Norgesmestere i U16 mixed double Kristin Bekken (Stabekk/BSTK) og Jon William Karlstad (Nordstrand/KTK).

Sport Tennis

UNGE NORGESMESTERE: Norgesmestere i U16 mixed double Kristin Bekken (Stabekk/BSTK) og Jon William Karlstad (Nordstrand/KTK). (Foto: Rudi Karlstad)

Flotte NM-prestasjoner

Jon William Karlstad og Filippa Vale Frogner representerte Oppegård i årets Realkapital NM i tennis i Frognerparken.

Jon William Karlstad fra Greverud ble Norgesmester i mixed U16 sammen med partner Kristin Bekken fra Stabekk/BSTK. I single og double ble det tredje plass etter tap i to semifinaler for de som ble Norgesmestere. 

Filippa Vale Frogner fra Kolbotn fikk det vanskeligere i U19, der det er veldig tøft for førsteårs-spillere å hevde seg. Filippa og partner Jenny Gjøs (Nordstrand) kom på tredje plass i U19 double jenter. 

Årets høydepunkt for norske tennisspillere er utendørs NM på grus, som spilles i Frognerparken. Jon William Karlstad stilte i alle tre klasser (single, double og mixed). Filippa Vale Frogner stilte i single og double. 

Mixed U16

Jon William Karlstad (Nordstrand/KTK) og Kristin Bekken (Stabekk/BSTK) var 1. seedet og hadde presset på seg for å vinne turneringen.

I første runde ble Syver-August Meyer (Heming)/Ingrid Lillestøl Danevad (Nesodden) slått 6-0, 6-0.

I kvartfinalen slo de Sebastian Samuel Meyer (Heming)/Ina Caroline Goulignac (Stabekk) 6-3, 6-2.

I semifinalen vant de en velspilt og veldig jevn kamp over Albert Porsmyr Hansen (Ullern)/Mille Hagen Høyeraal (Ullern) 4-6, 6-3, 10-5.

I finalen ble det seier over Kristoffer Dalbak (Heming)/Nicoline Sartz-Lunde (Holmenkollen) 6-4, 2-6, 10-8. 

Single U16 gutter

I single var Jon William 4. seedet og forventet å gå til semifinale. I første runde ble det seier 6-2, 6-1 over Isack Toft Valeur (Heming), i andre runde ble det seier 6-3, 6-4 over Jacob Borch-Nielsen (Heming), og i kvartfinalen ble det seier 6-3, 6-2 over Mathias Monsen Langaard (Heming).

I semifinalen ble det tap 1-6, 2-6 for Albert Porsmyr Hansen (Ullern). Albert spilte meget bra gjennom hele turneringen og ga ikke fra seg mer enn ti games i hele turneringen, hvorav tre i både semifinalen og finalen.

Double U16 gutter

I double spilte Jon William sammen med partner Kristoffer Dalbak fra Heming seg frem til semifinale der det ble tap for turneringsvinnerne Albert Porsmyr Hansen og Mathias Langaard med settsifrene 6-2, 3-6, 7-10.

Denne kampen var en reprise av finalen i innendørs NM i Bergen i påsken, der Jon William og Kristoffer også vant første sett og deretter tapte i avgjørende supertiebreak med sifrene 7-10. 

Single U19 jenter 

Filippa, som er født i 2002, spiller førsteårs i klassen U19, og hun fikk også en vanskelig trekning.

Det ble dessverre tap 4-6, 5-7 for Anine Wilberg (Holmenkollen) i første runde. 

Double U19 jenter

I double hadde Filippa og partner Jenny Gjøs (Nordstrand) BYE i første runde. I kvartfinalen hadde de en sterk seier 6-2, 6-3 over Sima Heren (Stabekk)/Marthina Schwenke (Stabekk).

I semifinalen ble det tap 2-6, 6-7(7), etter et veldig jevnspilt andre sett, for 2. seedet Hedda Gurholt (Furuset)/Emma Sørensen (Heming). 

Nyheter Politiets nasjonale beredskapssenter

Mangler penger til døgnbemanning

Til tross for at det nye beredskapssenteret er bygget innenfor gitte tids- og kostnadsrammer, vil det ikke klare å levere på innholdet som er nødvendig for å sikre den lovede terrorberedskapen 24 timer i døgnet. Les hele saken

Nyheter Tvillingbyene Ski og Kolbotn

– Nordre Follo skal være like bra enten du bor i nord eller syd, øst eller vest

For en uke siden skrev Anne Elisabeth Henriksen (66) fra Kolbotn et innlegg om gjengrodd Kolbotn torg og velstelt Ski torg, og ba ordføreren og varaordføreren om å svare på innlegget. Her kan du lese svaret. Les hele saken

Til toppen