VET HVA HAN VIL: Haxhiraj er klar for en ny utfordring som trener til OI. Han skal sørge for at laget unngå nedrykk i 2018
Sport
VET HVA HAN VIL: Haxhiraj er klar for en ny utfordring som trener til OI. Han skal sørge for at laget unngå nedrykk i 2018 (Foto: Samuel Ninson)

Haxhiraj overtar sjefsstolen i OI

Oppegård ILs A-lag har fått ny trener på herresiden (fotball). Albaneren Ermir Haxhiraj (34) har tegnet under ettårskontrakt med de gule og svarte. Ny ansatt OI-trener har stått bak roret i litt over én uke nå.

Haxhiraj har fotballbakgrunn i Albania. Han begynte å spille fotball da han var 8-åring. Han var 15 da han flyttet til hovedstaden Tirana. Der spilte han på juniorlagene til FK Partizani Tirana. Haxhiraj spilte på nest øverst nivå i Albania for FC Kamza frem til han fikk en karrieretruende skade. Da måtte han legge skoene på hylla.

Bakgrunn som trener

Etter en meget alvorlig skade, var Haxhiraj nødt til å skaffe seg et annet levebrød.

SAMARBEID: Haxhiraj håper at han kan skape et godt samarbeid mellom han og forrige trener Kenneth Skoglund Foto: Samuel Ninson

–  Jeg gikk på Universitetet i Tirana etter at karrieren min tok slutt. Der tok jeg både fotballtrener utdanningen kombinert med filosofi. I Norge så var jeg trener for juniorlagene til Ullern fra 2014-2016. Der brukte vi en del videoanalyse, sier Haxhiraj.

Han har per i dag UEFA C-lisens. Om noen måneder får han UEFA B-lisens. Haxhiraj foretrekker en defensiv spillestil.

–  Jeg kommer fra Albania som ikke er så langt unna Italia. I disse landene kommer forsvaret først. Jeg kommer uansett til å velge en formasjon som er tilpasset spillerne jeg har, sier Haxhiraj.

 

Hvorfor OI?

Det er et seriøst prosjekt på gang i OI etter Ermirs mening.

–  Jeg mener at både jeg og klubben deler de samme ambisjonene. I tillegg er de villige til å støtte de planene jeg har for klubben. Det var det som var mest tiltrekkende med trenerjobben i OI, sier den nye treneren.

Han tilføyer at han var trener i OI-akademiet. Derfor kjente han allerede til miljøet. Han vil veldig gjerne at så mange som mulig stiller opp på kampdager for å heie laget frem!

Trenertilbud andre steder

Det var andre trenertilbud på bordet. Men Haxhiraj sier at muligheten til å lede A-laget i 2018 var for god til å takke nei til.

–  Jeg vil være med på å bygge dette laget opp. Jeg vil både finne, dyrke og utvikle lokaler talenter. Jeg håper at OI får status som en klubb som er dyktig til å finne og utvikle gode, lokale fotballspillere, sier Haxhiraj alvorlig.

Les også: Kolbotn serieåpner borte

Han sier også at han ikke er redd for å miste de beste lokale talentene de dyrke frem til storklubbene i nærliggende område.

–  Det er selvfølgelig kjipt å miste våre beste lokale talenter til andre klubber. Men det som er mest viktig er at vi er den klubben som har bidratt mest i deres utvikling, fortsetter han.

Les også: Forsterkning fra nord til Kolbotn

Godt inntrykk

Nåværende A-lag trener har fått et veldig godt inntrykk av både spillerne og trenerne i klubben. Men han fortsatt er ivrig på å utvikle klubben videre på alle mulige måter.

–  Klubben har allerede gode trenere. Men 04 og 06 lagene har ikke nok spillere. Dette vil jeg endre, understreker han.

Haxhiraj legger til at han er imponert over treningsanlegget.

Opprykk er mulig

OI burde tatt steget ned et nivå til 6. divisjon etter at nedrykk ble et faktum med en svak 9. plass i 2017. OI beholdt allikevel plassen i 5. divisjon fordi et 6. divisjonslag ikke ville rykke opp.

–  Jeg har tro på at vi kan rykke opp til 4. divisjon denne sesongen. Spillerne er i stand til å klare det, men det må forbedres på det taktiske, sier Haxhiraj.

Han sier i tillegg at han skal gjøre sitt ytterste for å forbedre spillerstallen med de kontaktene han har.

Sport Kunstgress på Østre Greverud

– Banen er isete og helt ubrukelig til fotball

De siste to ukene er flere fotballtreninger på kunstgressbanen på Østre Greverud blitt avlyst og nå har de første kampene mot andre lag også blitt avlyst. Alt på grunn av at undervarmen ikke virker. Fotballmiljøet er frustrert. Les hele saken

Til toppen