NY SESONG: KIL starter NM-eventyret på hjemmebane mot Frigg
Sport
NY SESONG: KIL starter NM-eventyret på hjemmebane mot Frigg (Bilde: Samuel Ninson)

Hjemmefordel i NM-kvalifisering for KIL

Kolbotn-herrer er trukket ut mot Frigg Oslo FK i NM-trekning i fotball. Et tøft oppgjør er i vente mot tredjedivisjonslaget fra Majorstuen.

Kolbotn herrer får hjemmefordelen i førstekvalifiseringsrunde for fotball i NM.  KIL får besøk fra Oslo-laget Frigg som spiller i 3. divisjon (avdeling 06), et nivå høyere enn det Kolbotn spiller på mao. Hjemmefordelen kommer dermed til å bli en vital faktor dersom KIL har aspirasjoner om å gå videre til neste runde.

Frigg rykket ned fra 2. divisjon i 2016, og endte på en meget solid 6. plass i 3. divisjon (avdeling 02) i 2017. Denne statistikken tyder på at Frigg blir en tøff motstand.

Les også: Herrene klatrer - ligger på sølvplass

I cupen i fjor ble det et 4-0 nederlag for Frigg på bortebane mot 2. divisjonslag Kjelsås allerede i første runde. 

KLINKE TIL: Kan vi forvente å se flere momenter som dette i cup-oppgjøret? Bilde: Samuel Ninson 

Det ble imidlertid ikke noe spill for Kolbotn i NM cupen i fjorårets utgave. Men Kolbotn presterte bedre enn forventet, og endte på en sterk 5. plass i 4. divisjon (avdeling 03). Kun Nordstrand og rekruttlagene til KFUM, Grorud og Asker var høyere plassert i sluttabellen. 

Kampen mellom Kolbotn og Frigg spilles onsdag 21. mars.

Om kampen spilles på Sofiemyr stadion eller Sofiemyr kunstgress, er ennå ikke avgjort. 

Se hele oppsettet på fotball.no

Sport Kunstgress på Østre Greverud

– Banen er isete og helt ubrukelig til fotball

De siste to ukene er flere fotballtreninger på kunstgressbanen på Østre Greverud blitt avlyst og nå har de første kampene mot andre lag også blitt avlyst. Alt på grunn av at undervarmen ikke virker. Fotballmiljøet er frustrert. Les hele saken

Til toppen