I SVEVET: Christian Mood Egsæter (14) fra Siggerud er et stort talent og har allerede kommet opp til graderingen rødt belte. Her er det en plankebit som får unngjelde idet Kristian kommer svevende.
Sport
I SVEVET: Christian Mood Egsæter (14) fra Siggerud er et stort talent og har allerede kommet opp til graderingen rødt belte. Her er det en plankebit som får unngjelde idet Kristian kommer svevende. (Oppegård Avis)

Høye spark i fjellhallen

Vår lokale klubblag i den koreanske kampsporten samler medlemmer i alle aldre. Snart arrangerer de sitt største arrangement noen sinne.

Innerst i fjellhallen på Greverud har Kolbotn Taekwon-Do klubb sitt faste treningslokale. Før de entrer dojangen (red.anm. treningsmatta), bukker medlemmene ærbødig mot Taekwon-Do-flagget.

Master Ingar Eilertsen (48) er klubbens store stjerne, og fast instruktør for voksenpartiet. Eilertsen har en bronse i EM som aktiv utøver.

– Barn i dag har spesielt stort behov for å trene motorikk. Da er det ikke mye som er bedre enn å drive med Taekwon-Do.

Ingar Eilertsen, 7. dan av sort belte

Blant landets fremste

– Mitt største minne er alle gangene elevene mine har gått til topps i konkurranser. Tidlig på 2000-tallet var det en periode hvor vi hadde norgesmesteren 7 år på rad. Jeg gråter krokodilletårer når elevene mine gjør det bra, sier Eilertsen.

Selv la han opp som aktiv utøver i 1997. Som instruktør er han blant landets fremste, og er en av ytterst få i Norge som kan smykke seg med tittelen 7. dan av sort belte (se forklaring faktaboks).

MERITTERT: Ingar Eilertsen er blant landets fremste instruktører i Taekwon-Do. 48-åringen fra Langhus har trent frem en rekke norgesmestere. Foto: Oppegård Avis

– Jeg burde kanskje lagt opp for lenge siden, men jeg klarer ikke å slutte. Jeg ble fullstendig bitt av basillen da jeg startet med Taekwon-Do som 14-åring. Det er noe med filosofien, moralen - alt med hele pakka som gjør denne sporten så unik, sier Eilertsen.

Flere barn

Den lokale klubben teller cirka 90 medlemmer. Voksenpartiet har deltagere både fra Oppegård og Ski. Eilertsen synes det er spesielt artig at det nå gror veldig godt blant de yngste deltagerne.

PS! Saken fortsetter under bildet!

SPARKER TIL: Deltagerne på voksenpartiet i fjellhallen følger godt med når master Eilertsen instruerer. Foto: Oppegård Avis


– Ja, det er fantastisk å se. Barn i dag har spesielt stort behov for å trene motorikk. Da er det ikke mye som er bedre enn å drive med Taekwon-Do. Essensen i sporten er litt som kardemommeloven - vær snill og grei. Høflighet står også sentralt, og jeg tror det er mange som har utbytte av å lære litt om det også, sier Eilertsen med et smil.

– Kom på cup!

Klubben i fjellhallen på Greverud står foran en stor opplevelse. 9. februar arrangerer Kolbotn Taekwon-Do klubb Østlandscup i Sofiemyrhallen.

– Dette blir det største arrangementet vi har hatt til nå. Cupen samler mellom 200-300 deltagere fra hele Østlandet. Jeg må få understreke at denne dagen er det gratis inngang i Sofiemyrhallen. Kom gjerne og ta en titt, oppfordrer Ingar Eilertsen.

Nyheter Kommunen har fortsatt ingen kontroll 

Lekkasje av hydraulikkolje fra Regnbuen Gjenvinning: Tussetjern stengt for bading inntil videre

Kommunen ble varslet om oljesøl i Tussetjern fredag ettermiddag, men på grunn av rutinesvikt har meldingene ikke nådd rett instans i kommunen før sent lørdag kveld. Søndag ettermiddag har kommunen fortsatt ingen kontroll på lekkasjen.
Les hele saken

Til toppen