STÅLKONTROLL: Hanna Hovden er regnet som distriktets kanskje største bordtennistalent.
Sport
STÅLKONTROLL: Hanna Hovden er regnet som distriktets kanskje største bordtennistalent. (Foto: Samuel Ninson)

Hun er helt smashing!

I helgen arrangerer klubben hennes, Oppegård IL, nok et stort bordtennismesterskap. En av de store talentene i klubben er Hanna Hovden.

Hanna Hovden er kun 14 år gammel, og herjer med motstandere i alle aldre om dagen. Hun er et bråmodent talent som kommer definitivt til å nå så langt hun vil i bordtennis.

14-åringen representerer Oppegård IL, men bor på Hauketo. Hun er en dyktig bordtennisspiller som har aspirasjoner om å representere Norge i både VM, EM og OL i denne idretten. Hun har allerede vært med på en del landslagssamlinger som cadet. Da er Hovden på rett kjøl i jakten på drømmene sine.

Les også: Her mottar Eirik Bye sin velfortjente medalje

– Jeg var åtte år gammel, og gikk på Prinsdal barneskole. Jeg og vennene mine så en plakat om bordtennisklasser som hang på veggen. Da begynte jeg å spille bordtennis av den grunn, sier Hovden.

Hun har aldri sett seg tilbake siden. Hennes forbilde er Ding Ning som er verdens beste bordtennisspiller på damesiden.

NB! Saken fortsetter under bildet!

I SKUDDET: Hanna Hovden (i midten) nådde nylig helt til topps i Norges Cup finalen i bordtennis for Jenter 15. Foto: Privat

Tolv timer trening hver uke!

Hanna er nødt til å trene beinhardt for å komme dit hun vil. Det går rett og slett ikke an å bli så dyktig uten lange og tøffe treningsøkter flere dager i uken. Disiplin må også til.

– Jeg trener som regel i overkant av tolv timer i uken. Jeg trener i flere enn to timer de fleste hverdager, men på onsdager trener jeg i tre timer, sier hun.

Les også: Super-Thomas Gifstad ga alt i Vasaloppet

Hun tilføyer at hun ikke synes noe om den store treningsmengden, for trening har blitt en vane for henne. Hun forteller også at hun har masse energi, og blir fort rastløs hvis hun går glipp av én treningsøkt.

NB! Saken fortsetter under bildet!

FULL KONTROLL: Hovden er alltid fokusert. Her fra et eldre arrangement. Foto: Privat

Dameserien

Det unge talentet trener hos B-72 som holder til Lørenskog på mandager. Hun har spilt i dameserien, som er hovedsakelig for damer.

Er ung og god nok som Hanna, så kan du være med og spille.

Les også: Her mottar Eirik Bye sin velfortjente medalje

– Jeg spilte dameserie i 2017/2018 for Fornebu sitt lag. Jeg var med på å vinne dameserien med Fornebu i år. I dameserien er vi et lag på fire som konkurrerer mot andre damelag. Vi spiller flere singelskamper og noen dobbelskamper, sier 14-åringen.

Les også: Sølv til Kolbotns RG-utøvere

De vant forøvrig 69 set, og tapte kun 27. De vant også 11 av 12 lagkamper, og tapte kun én. Hanna spilte også herreserien i 3.divisjon i fjor.

NB! Saken fortsetter under bildet!

STÅLKONTROLL: Hanna Hovden er regnet som distriktets kanskje største bordtennistalent. Foto:  Samuel Ninson

Støttespillere

Hanna forteller at moren sin spilte bordtennis da hun var ung. De pleide å spille sammen hjemme da Hanna var nybegynner, men det gjør de ikke lenge, for Hanna har blitt så flink!

– Moren min motiverte meg til å spille bordtennis da jeg var ung, og nå er jeg veldig takknemlig for at hun gjorde det. Faren min kjører meg overalt. Jeg ville ikke rukket noen arrangementer uten hans bidrag, sier Hovden.

Les også: Se bilder fra grunnsteinsnedleggelsen i Edvard Griegs vei

Hun tillegger at det er helt greit å reise så mye som hun gjør, selv om hun bruker en god del tid på det.

– Vennene mine synes at det er morsomt at de kjenner noen som tar idretten på alvor og og som er så flink til å spille bordtennis, sier hun, og roser også trenerapparatet som hjelper henne på veien.

PS! Du kan lese mer om saken og et større intervju med Hanna Hovden i papirutgaven av Oppegård Avis, torsdag den 15. mars!

Debatt Vann og avløp

Vann til besvær

"Vi ber ordfører Thomas Sjøvold om å opplyse innbyggerne om hvor mye det vil koste å oppgradere VA-nettet i Oppegård til det samme nivået som i Ski? Han kan gjøre det enkelt ved å omregne det til antall svømmehaller", skriver Gunnar Sveen fra Kolbotn på vegne av bevegelsen OppegårdsVenner. Les hele saken

Nyheter Algeoppblomstring i Gjersjøen

Skal sjekke om drikkevannet vårt er trygt

Endelig svar på om det er cyanobakterier i Gjersjøen og hvilken type cyanobakterier det er vil først foreligge i midten av uken. "Ved tydelig vannblomst eller påviste algetoksiner må det nedlegges forbud mot bruk av vannet som drikkevann, til matlaging og til bading", ifølge Folkehelseinstituttet. Les hele saken

Til toppen