IMPONERER I TENNIS: Jon William Karlstad fra Greverud er i sitt (serve)ess på tennisbanen. Han gjør seg bemerket i sporten for tiden.
Sport
IMPONERER I TENNIS: Jon William Karlstad fra Greverud er i sitt (serve)ess på tennisbanen. Han gjør seg bemerket i sporten for tiden. (Bilde: Privat)

Jon William er sølvgutten i tennis

Jon William fra Oppegård imponerte stort i NM for 14-åringer.

Helgen 1. - 3. september ble Regionsmesterskapet for Tennisregion Østland Øst arrangert i Frognerparken.

Jon William Karlstad fra Greverud ble Regionsmester i både single og double for gutter født i 2003/2004 (U14). 

Jon William Karlstad er på NTFs rankingliste nummer fire i Norge og var andreseedet i turneringen. Jon William hadde dermed BYE i første runde. I andre runde på fredag kveld ble Zebastian Aleksander Rødsten slått 7-5, 6-3 på litt under 1,5 timer og i kvartfinalen på lørdag ble Sebastian Samuel Meyer slått 6-3, 6-3 på litt under 1,5 timer. 

I semifinalen mot tredjeseedet Kristoffer Dalbak på søndag morgen fikk Jon William sterk motstand og måtte ut i en tresetts kamp. Jon William tapte første sett 3-6 og ble også liggende under 1-4 i andre sett. Derfra kjempet Jon William seg tilbake og vant kampen 7-5, 6-1 etter ca 2 timers spill. 

Spennende

I finalen mot førsteseedet Mathias Monsen Langaard på søndag ettermiddag kom også Jon William dårlig i gang og tapte første sett 4-6. Derfra tok Jon William over kampen og vant de to neste settene 6-4, 6-4 etter nesten 2,5 timers spill.

IMPONERER I TENNIS: Jon William Karlstad fra Greverud er i sitt (serve)ess på tennisbanen. Han gjør seg bemerket i sporten for tiden..
IMPONERER I TENNIS: Jon William Karlstad fra Greverud er i sitt (serve)ess på tennisbanen. Han gjør seg bemerket i sporten for tiden.. Foto: Privat

Tilfeldigheter gjorde at alle de 4 spillerne som Jon William vant over i turneringen var spillere fra Heming. 

Les også: Svøm deg sprek!

Alle finalistene i årets RM vant i tillegg til pokal og rankingpoeng også en premiepakke som består av reise til Stockholm Open (ATP 250) i oktober, inkludert flybillett, hotell, VIP-billetter til semifinaler og finalen. I tillegg får de møte/omvisning av tidligere verdens nummer fire i tennis, Robin Söderling og muligheter til å treffe tennisstjerner som Del Potro, Dimitrov, Isner, Fognini, Brown med flere.

I doubleturneringen vant Jon William sammen med sin partner Nikolai Bugge Norman Pran fra Heming. Også i doublefinalen ble Jon William og Nikolai liggende under både med 1 sett og 2-4 i tiebreak, og også 1-5 i avgjørende matchtiebreak, som til slutt ble vunnet 10-6. 

Les også: Sparket i gang turnsesongen

Jon William begynte sin tenniskarriere i Kolbotn Tennisklubb, med treninger både på Kolbotn/Ingieråsen og ABOX på Greverud. Etter 3 år i KTK begynte Jon William å trene og representere Nordstrand Tennisklubb, som har et større tennismiljø for spillere som ønsker å satse på konkurransespill. 

Markert seg

Jon William har i den senere tid markert seg med flere gode plasseringer i ulike turneringer. I mai kom han til semifinalen i Tennis Europe-turnering i Reykjavik på Island.

I juni var han finalen i NTF Cup i Asker og i juli vant han Jotun Cup (Norges Cup) i Sandefjord. I utendørs NM i Frognerparken i august kom Jon William til semifinale i både single og double. Jon William ble nylig også Klubbmester i NTK.

Nyheter Kolbotn stasjon

Pakkhuset som sykkelhotell

Bane NOR Eiendom foreslår midlertidig bruk av pakkhuset på Kolbotn stasjon som et sykkelhotell med plass til bare 20 til 30 sykler. Når Kolbotn stasjon skal bygges om, ønsker de å rive det bevaringsverdige pakkhuset. Les hele saken

Til toppen