FEIRER: Oppegård IL Turn & Barn er klare for feiring torsdag 2.mai.
Sport
FEIRER: Oppegård IL Turn & Barn er klare for feiring torsdag 2.mai.

Klart for turnfest

Oppegård IL Turn & Barn har 100-årsjubileum i år, og torsdag 2. mai fra kl 17 skal dette feires.

I 1919 ble Einar Skjerven formann og han fikk i gang turnpartier som opptrådte på 17. mai-arrangementer. Dameturn kom i gang i 1931 og i 1932 fikk damene stemmerett i laget.

På torsdag blir det «åpen hall» for alle fra kl 17.00-17.30 hvor man kan få prøve seg i våre apparater.

Fra kl 17.30 får vi besøk av to tropper fra Nedre Glomma Turn som skal ha oppvisning i de tre grenene frittstående, trampett og airtrack (i konkurranse brukes tumbling).
Vi håper mange vil ta turen innom for å feire sammen med oss.

Troppsgymnastikk er en konkurransegren innen turn, og er en lagidrett. Hver tropp kan bestå av 6 til 12 gymnaster - bare jenter, bare gutter eller en miks av begge kjønn. Jenter, gutter eller miks konkurrerer mot hverandre i samme apparat/øvelse. Aldersklassene er inndelt i rekrutt, junior og senior.

Nasjonale klasser består av øvelsene frittstående, trampett og tumbling. Det er separate konkurranser i hvert apparat/øvelse (enkeltapparater). Det arrangeres lokale, regionale og nasjonale konkurranser.

Oppegård har hittil kun konkurrert i trampett og tumbling, men håper at vi nå har mulighet til å stille i alle tre øvelsene fra høsten.

Her kan du lese mer om jubileet torsdag 2. mai.  (ekstern lenke)

Nyheter Politiets nasjonale beredskapssenter

Mangler penger til døgnbemanning

Til tross for at det nye beredskapssenteret er bygget innenfor gitte tids- og kostnadsrammer, vil det ikke klare å levere på innholdet som er nødvendig for å sikre den lovede terrorberedskapen 24 timer i døgnet. Les hele saken

Nyheter Tvillingbyene Ski og Kolbotn

– Nordre Follo skal være like bra enten du bor i nord eller syd, øst eller vest

For en uke siden skrev Anne Elisabeth Henriksen (66) fra Kolbotn et innlegg om gjengrodd Kolbotn torg og velstelt Ski torg, og ba ordføreren og varaordføreren om å svare på innlegget. Her kan du lese svaret. Les hele saken

Til toppen