KVALIFISERT: J16 består av jenter født i 2003, 2004 og 2005. Nå er de klare for Bring-serien.
Sport
KVALIFISERT: J16 består av jenter født i 2003, 2004 og 2005. Nå er de klare for Bring-serien. (Foto: Kil)

Kvalifiserte Kolbotn-jenter

Kolbotn J16 kvalifiserte seg i ekstra kvalifiseringsrunde lørdag 12. oktober, hvor de slo Østsiden Fredrikstad. Nå er de klare for Bring-serien.

Bring-serien er det gjeveste for 16-årige håndballspillere å ta del i. Lag fra hele landet melder seg på, og kampen om plass i serien er tøff. Kolbotn J16 kvalifiserte seg etter å ha slått Østsiden Fredrikstad 21-19, i ekstra-kvalifiseringsrunden lørdag 12. oktober.

– For vår del var det viktigste å komme inn i Bring-spillet for å spille mot de beste, så håper vi selvfølgelig å få noen reiser også, sier trener Jan Arnesen.

Uheldige

Laget måtte gjennom ekstrarunde for å kvalifisere seg, men Arnesen følte de gjorde en god innsats mot lagene som slo dem i kvalifiseringen.

TØFFE TAK: Det ble tøffe tak i kampen mot Østsiden Fredrikstad, men Kolbotn slå motstanderen og kvalifiserte seg til Bring-serien. Foto:  Geir Åge Nysveen

– Vi følte at vi gjorde en bra kvalik. Vi var litt uheldige for i utgangspunktet trodde jeg vi skulle klare oss greit i kvaliken, men så møter vi Strømsgodset som har samlet alle bylagene hos seg for å lage et satsningslag, og et lag fra Kristiansand som i utgangspunktet bare hadde åtte spillere, men som som plutselig hadde tredve, sier Arnesen og legger til:

– De lagene vi møtte kommer til å gjøre det brukbart i Bring-serien, det var solide lag, men vi klarte oss greit mot dem.

Ambisjoner

Bring-laget består av jenter fra årgangene 2005,2004 og 2003, og Arnesen har ambisjoner utover årets Bring-serie.

– Vi har en Bring-satsning som går over tre årskull for å få litt kontinuitet i det, sier Arnesen. Vi har videre ambisjoner neste år også. Halve laget er 04/05, så det blir en fin erfaring, og tre-fire spillere var med i fjor. De har allerede fått ett års erfaring, så de vet hva de går til, forteller Arnesen.

GLEDE: Det var stor glede hos jentene da det ble klart at de hadde kvalifisert seg. Foto: Geir Åge Nysveen

Han forteller om et lag med god treningsvilje, og flere spillere med gode egenskaper.

– Det er en jevn og grei stall, men vi har blant annet gode målvakter.

Målet for Bring-serien er å vinne flere kamper enn de taper, og både jentene og trenerapparatet gleder seg.

– Vi er litt spente, avslutter Arnesen.

Nyheter Ny Kolbotn skole

Foreløpig budsjettsprekk på 88 millioner kroner

I september 2018 ble det vedtatt å bevilge 444 millioner kroner til ny Kolbotn skole. Nå viser det seg at det er behov for 88 millioner ekstra. Rådmannen anbefaler å utsette rehabilitering av de to vernede bygningene, men til tross for den eventuelle utsettelsen, vil det bli behov for ekstra bevilgninger på over 40 millioner kroner. Les hele saken

Nyheter Ny Kolbotn skole

– Dette kan få konsekvenser for andre skoleprosjekter

Investeringer til andre viktige skoleprosjekter i Nordre Follo kan bli utsatt som følge av Kolbotn skole-saken, mener Camilla Hille (V), som er utvalgsleder for oppvekst, idrett og kultur i Nordre Follo kommune. Les hele saken

Til toppen