OL-bronse: Kolbotn-gutt Jonathan Nordbotten reiser hjemover med OL-bronse til tross for uhellet tidligere denne uken
Sport
OL-bronse: Kolbotn-gutt Jonathan Nordbotten reiser hjemover med OL-bronse til tross for uhellet tidligere denne uken (Foto: Skiforbundet/Process Films)

OL-bronse til Kolbotn

Jonathan Nordbotten får utdelt OL-bronse til tross for at han ikke deltok i den aller første lagkonkurransen i parallellslalåm i OL-historie.

Medaljefangsten til Norge under vinter-OL i koreanske Pyeongchang har vært rett og slett glitrende.  

Norge står med hele 38 medaljer i skrivende stund. Dermed er Norge det landet som har fått flest pallplasser i vinter-OL noensinne. De slår den åtte år gamle rekorden til USA på 37 pallplasser fra vinter-OL i Vancouver i 2010.

Les også: PANG-debut av OL-debutanten

Kolbotn-gutt Jonathan Nordbotten får utdelt én av de 38 medaljene fra vinterlekene. 

Medaljen må smake godt for Nordbotten som mistet skien pga. en servicesvikt av det norske støtteapparatet. De glemte å sjekke fremovertrykket på bakbindingen på skien, og av den grunn mistet Nordbotten skien midt i løypen. Han fullførte ikke sin førsteomgang i slalåmrennet. Uff!

Se video her

Reserve

Det norske alpinlaget, som besto av Sebastian Foss Solevåg, Leif-Kristian Nesvold-Haugen, Nina Haver-Løseth og Kristin Lysdahl, kjørte inn til bronse i lagkonkurransen i mixed parallellslalåm. Jonathan Nordbotten og Maren Skjøld var reserver. 

Les også: Klar for OL-debut

Bronsefinale

Etter en meget solid åpning, gikk Norge videre til bronsefinalen. 

I bronsefinalen mot Frankrike startet Lysdahl mot den franske kanonen Tessa Worley. Worley tok seieren i dette oppgjøret.

Les også: Femteplass i NM for Erlend 

Foss Solevåg vant over Alexis Pintaurault i duell nummer to.

Haver-Løseth tapte mot Baud Mugnier i duell tre, og dermed var alle øyne rettet mot Nestvold-Haugen. 

Nestvold-Haugen hadde presset fra en hel nasjon på sine skuldre i duell nummer fire. Han leverte til de grader, og kom seg i mål 31 hundredeler foran franskmannen Clement Noel. Dermed hadde Norge en bedre tid en franskmennene, og vant OL-bronse. 

Les også: Nordbotten er OL-klar 

Frankrike er forøvrig de regjerende verdensmestrene i mixed lag parallellslalåm. 

Nyheter Skøytebane på Jan Baalsruds plass

– Hærverk eller teknisk svikt?

Skøytebanen på Kolbotn skulle bli førjulsgaven fra kommunen, men den har ikke kommet på plass ennå. I midten av forrige uke ble området pyntet med juletrær og lys, men et par dager senere var det mørkt igjen og siden har lysene vært slukket. Les hele saken

Til toppen