RØD DJEVEL: Slik ønskes Aurora Mikalsen velkommen til Manchester United.
Sport
RØD DJEVEL: Slik ønskes Aurora Mikalsen velkommen til Manchester United.

Skal stenge United-buret

Kolbotn-keeper Aurora Mikalsen ble i kveld klar for Manchester United. Selv omtaler hun overgangen som en drøm. Se hvordan hun ønskes velkommen her.

NB: Saken er oppdatert etter at overgangen ble bekreftet.

I går kveld meldte NRK at Aurora Mikalsen kommer til å signere for Manchester United, og at kun formaliteter gjenstår.

I kveld ble overgangen bekreftet av Kolbotn i form av en kort pressemelding:

– Aurora er allerede på plass i Manchester og klar for den engelske seriestarten som settes i gang til helgen. Aurora har vært i Kolbotn siden 2016 og spilt 70 kamper for klubben. Vi takker Aurora for innsatsen i hvitt og blått og ønsker henne lykke til videre!, skriver de på sine nettsider.

På fin Instagram-profil skriver Mikalsen følgende beskjed under bilder fra tiden i Kolbotn:

– Tusen takk for en fin tid i Kolbotn Toppfotball. Nå venter nye muligheter.

FERDIG I KIL: Aurora Mikalsen er klar for Manchester United.  Foto:  

Som en drøm

Til Manchester Uniteds nettsider sier Mikalsen at hun har drømt om United siden hun var barn. Vi har tatt oss friheten med å oversette.

– Jeg er veldig glad for å være her. Å komme til United har vært en drøm for meg siden jeg var barn. Jeg gleder meg til å møte gruppen og utvikle med som spiller under Casey (United-trener Casey Stoney, red.anm.). Det er en spennende tid å være i klubben og jeg kan ikke komme i gang fort nok.

Trener Stoney beskriver Stoney som et fantastisk talent.

– Aurora er et fantastisk ungt talent med et stort potensial og vi er veldig glade for å få henne til oss før sesongen. Hun har en flott personlighet og vil passe godt inn i gruppen, både på og av banen, så vi gleder oss til å jobbe med henne.

Kan debutere mot byrival City

Mikalsen – som siden 2015 har voktet Kolbotn-buret kan potensielt få sin debut mot Manchester City allerede nå i helga. Hun må i så fall danke ut den engelske landslagskeeperen Mary Earps, som United hentet tidligere i sommer.

Mikalsen trente med Manchester United på Ekebergsletta i sommer og gjorde tydeligvis et godt inntrykk. 23-åringen er fra Kristiansund, og har spilt for Clausenengen og Arna Bjørnar tidligere.

Svekket

Kolbotn har ikke vunnet en kamp siden 31. juli da de slo Grand Bodø 11-0 i NM. Etter dette har det gått særdeles trått og samtlige fem siste kamper er tapt. I bakkant av sommerens VM-sluttspill solgte Kolbotn sin stjerneangriper Karina Sævik til PSG i Frankrike. Uten Sævik på banen har Kolbotn scoret ett mål.

Når også Mikalsen nå forlater Sofiemyr er det helt åpenbart at Kolbotn er betydelig svekket i begge ender av banen.

Kolbotns keeper-duo utgjøres nå av Marianne Nikoline Øvstaas Sandnes og Hildegunn Sævik. De har henholdsvis to og seks kamper for Kolbotn i Toppserien, og sistnevnte er forøvrig søsteren til Karina Sævik.

Til toppen