RØD DJEVEL: Slik ønskes Aurora Mikalsen velkommen til Manchester United.
Sport
RØD DJEVEL: Slik ønskes Aurora Mikalsen velkommen til Manchester United.

Skal stenge United-buret

Kolbotn-keeper Aurora Mikalsen ble i kveld klar for Manchester United. Selv omtaler hun overgangen som en drøm. Se hvordan hun ønskes velkommen her.

NB: Saken er oppdatert etter at overgangen ble bekreftet.

I går kveld meldte NRK at Aurora Mikalsen kommer til å signere for Manchester United, og at kun formaliteter gjenstår.

I kveld ble overgangen bekreftet av Kolbotn i form av en kort pressemelding:

– Aurora er allerede på plass i Manchester og klar for den engelske seriestarten som settes i gang til helgen. Aurora har vært i Kolbotn siden 2016 og spilt 70 kamper for klubben. Vi takker Aurora for innsatsen i hvitt og blått og ønsker henne lykke til videre!, skriver de på sine nettsider.

På fin Instagram-profil skriver Mikalsen følgende beskjed under bilder fra tiden i Kolbotn:

– Tusen takk for en fin tid i Kolbotn Toppfotball. Nå venter nye muligheter.

FERDIG I KIL: Aurora Mikalsen er klar for Manchester United.  Foto:  

Som en drøm

Til Manchester Uniteds nettsider sier Mikalsen at hun har drømt om United siden hun var barn. Vi har tatt oss friheten med å oversette.

– Jeg er veldig glad for å være her. Å komme til United har vært en drøm for meg siden jeg var barn. Jeg gleder meg til å møte gruppen og utvikle med som spiller under Casey (United-trener Casey Stoney, red.anm.). Det er en spennende tid å være i klubben og jeg kan ikke komme i gang fort nok.

Trener Stoney beskriver Stoney som et fantastisk talent.

– Aurora er et fantastisk ungt talent med et stort potensial og vi er veldig glade for å få henne til oss før sesongen. Hun har en flott personlighet og vil passe godt inn i gruppen, både på og av banen, så vi gleder oss til å jobbe med henne.

Kan debutere mot byrival City

Mikalsen – som siden 2015 har voktet Kolbotn-buret kan potensielt få sin debut mot Manchester City allerede nå i helga. Hun må i så fall danke ut den engelske landslagskeeperen Mary Earps, som United hentet tidligere i sommer.

Mikalsen trente med Manchester United på Ekebergsletta i sommer og gjorde tydeligvis et godt inntrykk. 23-åringen er fra Kristiansund, og har spilt for Clausenengen og Arna Bjørnar tidligere.

Svekket

Kolbotn har ikke vunnet en kamp siden 31. juli da de slo Grand Bodø 11-0 i NM. Etter dette har det gått særdeles trått og samtlige fem siste kamper er tapt. I bakkant av sommerens VM-sluttspill solgte Kolbotn sin stjerneangriper Karina Sævik til PSG i Frankrike. Uten Sævik på banen har Kolbotn scoret ett mål.

Når også Mikalsen nå forlater Sofiemyr er det helt åpenbart at Kolbotn er betydelig svekket i begge ender av banen.

Kolbotns keeper-duo utgjøres nå av Marianne Nikoline Øvstaas Sandnes og Hildegunn Sævik. De har henholdsvis to og seks kamper for Kolbotn i Toppserien, og sistnevnte er forøvrig søsteren til Karina Sævik.

Nyheter Ny Kolbotn skole

Foreløpig budsjettsprekk på 88 millioner kroner

I september 2018 ble det vedtatt å bevilge 444 millioner kroner til ny Kolbotn skole. Nå viser det seg at det er behov for 88 millioner ekstra. Rådmannen anbefaler å utsette rehabilitering av de to vernede bygningene, men til tross for den eventuelle utsettelsen, vil det bli behov for ekstra bevilgninger på over 40 millioner kroner. Les hele saken

Nyheter Ny Kolbotn skole

– Dette kan få konsekvenser for andre skoleprosjekter

Investeringer til andre viktige skoleprosjekter i Nordre Follo kan bli utsatt som følge av Kolbotn skole-saken, mener Camilla Hille (V), som er utvalgsleder for oppvekst, idrett og kultur i Nordre Follo kommune. Les hele saken

Til toppen