Gatewing X100 UAS (ubemannet) er en liten drone på 2 kg som kan benyttes til kartlegging og overflatemåling. Det vesle miniflyet med vingespenn på 1 m har innebygd GNSS, datamaskin, kamera og en liten elektromotor – og ”fullstappes” med oppdragsdata før det skal ta av.

Tilbyr kurs på flygende landmåling

Norgeodesi har opplevd stor interesse for Gatewing X100 UAS.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 10 år siden.

Å måle opp land kan være en tidkrevende og dermed kostbar jobb. Norgeodesis løsning med et ubemannet fly til å gjør jobben, kan spare tid og penger.

På grunn av den store interessen setter Norgeodesi nå opp et eget kurs under NorKonf2013 som foregår 17.18. januar.

- Oppmålings jobber som tar en til to uker, kan nå praktisk talt utføres på 20 -30 minutter med Trimble sitt Gatewing X100 UAS system (Unmanned Aircraft Systems). Dette er en ny teknologi innen vår bransje, med helt nye muligheter og det er noen nye forhold landmåleren må ta i betraktning ved bruk av drone, som at en må søke om tillatelse for bruk og ha godkjente sikkerhets prosedyrer, skriver Norgeodesi i en pressemelding.

Gatewing X100 kan fly i relativt lave høyder, 80-90 m og i vindhastigheter opptil 65 km/h. Det innebærer at flyet kan utføre oppdrag nærmest til enhver tid, heter det. Dronen har maks. flyhøyde på 750 m, rekkevidde 5 km og kan dekke et 1,5 km 2 stort område i løpet av 30 min. i 100 m flyhøyde.

Norgeodesi har invitert eksterne kursholdere innen blant annet Geospatial og landmålingsteknikk under bakken, innen tunnelmåling og åtte andre temaer.

Program for konferansen finner du her. 

STILLING LEDIG:
Norgeodesi AS har for tiden mange demonstrasjoner på oppmåling med drone. Her en demonstrasjon for Asker Oppmåling ved Norgeodesi sitt kontor.
Powered by Labrador CMS