KLART FOR TURNERING: Knut Erik Sturm og Pål Wirak brukte tirsdagskvelden på å plante tujaer ved første utspark. Søndag er sommerturnering.
Sport
KLART FOR TURNERING: Knut Erik Sturm og Pål Wirak brukte tirsdagskvelden på å plante tujaer ved første utspark. Søndag er sommerturnering. (Foto: Sigbjørn Vedeld)

Søndag blir det folkefest på golfbanen

Ja, vi snakker om fotballgolfbanen. Søndag er det venteliste for å være med i sommerturneringen.

Det har gått en drøy måned siden Pål Wirak og Knut Erik Sturm åpnet fotballgolfbanen på Sofiemyr. Hele anlegget er laget på dugnad og frivilligheten har vært raus.

– Vi åpnet 2. mai. Det har vært helt ellevilt. Til nå anslår vi at det har blitt spilt 2500 runder. Slikt trigger oss også når vi ser at interessen er så stor.

På den første turneringen var det 24 lag som meldte seg på.

– Det var helt strålende, og vi tenkte umiddelbart på om vi skulle kjøre en til. Vi var litt usikre siden det var kort tid siden forrige, men vi tok sjansen. Nå har vi også fått med sponsorer, så vi bestemte oss for at turneringen skulle være gratis.

PS! Saken fortsetter under bildet. 

GJERDES INNE: På turneringen søndag vil første utspark bli gjerdet inne.


– Vi har ingen kommersielle interesser i dette. Vår motivasjon er å skape en aktivitet og et sosialt samvær, sier Pål Wirak, som fikk positivt sjokk da han annonserte turneringen på fotballgolfens Facebook-side.

200 spillere

– På under ett døgn hadde vi 40 lag påmeldt. Det vil si at vi har 200 mennesker som er klare søndag, og vi har lag på venteliste som håper noen skal melde seg av.

Ettersom turneringen vil gå gjennom hele dagen vil alle smittevernsregler også være ivaretatt.

– Jeg har sjekket mange fotballgolfturneringer, og jeg kan ikke finne noen som er større enn denne. Det er moro.

Gratis tuja

Tirsdag kveld var Pål Wirak og Knut Erik Sturm i gang med å klargjøre til helgens turnering.

– Jeg tror vi har truffet en nerve i og med at dette har utspring i frivillighet. I dag har vi for eksempel fått thujaer fra Plantasjen. I tillegg vil første hull bli gjerdet inne etter at jeg var en tur til Slitu i dag og hentet det. Gjerdet skal bare males hvitt først. Jeg ser ikke bort fra at noen blir litt nervøse når de går inn på utsparket på første hull, sier Pål Wirak og smiler.

Han mener Sofiemyr Fotballgolf vil være stedet å legge søndagsturen til.

– Kioskvogna til være åpen, og det blir varm grill. Dette skal bli sommerens folkefest, sier Pål Wirak.

PS! Vi gjør oppmerksom på at Oppegård Avis er en av sponsorene til fotballgolfbanen. Første utspark på søndag er klokken 10 på Sofiemyr, og lokalavisens lag sparker ut som lag nummer tre. 

Nyheter Tvillingbyene Ski og Kolbotn

– Nordre Follo skal være like bra enten du bor i nord eller syd, øst eller vest

For en uke siden skrev Anne Elisabeth Henriksen (66) fra Kolbotn et innlegg om gjengrodd Kolbotn torg og velstelt Ski torg, og ba ordføreren og varaordføreren om å svare på innlegget. Her kan du lese svaret. Les hele saken

Til toppen