UFORGLEMMELIG REISE: De tre ungdommene fra Kolbotn Basket, Emil Nolan, William Vegelbo og Axl Gagliardi, har tilbragt en spennende og innholdsrik uke i Israel.

Sport Reise til Midtøsten

UFORGLEMMELIG REISE: De tre ungdommene fra Kolbotn Basket, Emil Nolan, William Vegelbo og Axl Gagliardi, har tilbragt en spennende og innholdsrik uke i Israel. (Foto: Privat)

Spilte basket for fred

I forkant av årets påske har de tre ungdommene fra Kolbotn Basket; Emil Nolan, William Vegelbo og Axl Gagliardi, tilbragt en spennende og innholdsrik uke i Israel.

Guttene fikk være med på Nesodden baskets program "Lead4Peace" der de har møtt 50 andre basketungdommer fra Midtøsten, Kypros og Nord-Irland.

Lead4Peace er et prosjekt ledet av den veldedige organisasjonen PeacePlayers International fra USA.

De samler ungdommer fra forskjellige konfliktområder rundt om i verden og har som motto «kan man lære å spille sammen, kan man også lære å leve sammen».

Gjengen fra Kolbotn reiste sammen med ni andre spillere fra Nesodden Basket, og utgjorde med dette Norges bidrag i prosjektet.

Uforglemmelig reise til Midtøsten

Uken var hektisk og fartsfylt med mye spill og moro, men også med innslag av alvoret i de områdene de var, med mange leksjoner og workshops om konfliktarbeid, solidaritet, toleranse og inkludering.

De første fire dagene var de på et idrettssenter, og de siste to var de i Jerusalem. Blant annet var de på besøk hos FNs delegasjon for Midtøsten, der den norske lederen Kristin Lund holdt foredrag for ungdommene.

De var også på sightseeing i gamlebyen i Jerusalem og fikk en uforglemmelig badetur til Dødehavet.

Idrett på tvers av tro

PeacePlayers International stilte lag fra Midtøsten bestående av både arabere og jøder, laget fra Nord-Irland som er blandet av protestanter og katolikker, og et lag fra Kypros med ungdommer fra både den tyrkiske og greske delen av øya. I tillegg var det med erfarne coacher fra USA.

Det er jo heldigvis ingen slik konflikt mellom Nesodden og Kolbotn, men den norske delegasjonen leder prosjektet og bringer blant annet støtte fra Erasmus+ og Aktiv Ungdom til bords.

IDRETT PÅ TVERS AV KULTURER: Guttene fra Kolbotn fikk være med på Nesodden baskets program «Lead4Peace» der de har møtt 50 andre basketungdommer fra Midtøsten, Kypros og Nord-Irland. På bildet kan du se en stor og glad gjeng samlet i treningshallen. Foto: Privat

Har vært med i fire år

For Axl og Emil var dette første turen med PeacePlayers, mens William har vært med en gang før.

William er to år eldre enn de andre. Han var på denne turen en ungdomsmentor og fikk god trening og erfaring i å ta vare på en gruppe med ungdommer fra flere land.

Til sammen har nå Kolbotn Basket vært med i dette prosjektet i fire år. Over 15 jenter og gutter har vært involvert i reiser til alle landene, og vi har også vært vertskap i Norge.

Varige vennskap er knyttet på tvers av land og kulturer, og Kolbotn Idrettslag har fått mange gode ledere og trenere via prosjektet.

 

Nyheter Kolbotn stasjon

Pakkhuset som sykkelhotell

Bane NOR foreslår midlertidig bruk av pakkhuset på Kolbotn stasjon som et sykkelhotell med plass til bare 20 til 30 sykler. Når Kolbotn stasjon skal bygges om, ønsker de å rive det bevaringsverdige pakkhuset. Les hele saken

Til toppen